Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftmöte väntar Ornäs damer

Annons

- Flera av spelarna kan nog vara lite slitna inför matchen mot Sundsvall. Vi har kört fyra hårda träningspass under två dagar och det viktiga mot Sundsvall är att vi kommer rätt i våra positioner, säger Göran Arnberg, tränare i Ornäs.

Ornäsdamerna har slipat en del detaljer i sitt spel under de senaste träningarna vid konstgräset i Kvarnsveden. Fasta situationer är en av dessa detaljer och en annan är när laget gör olika förflyttningar på planen.

- De små detaljerna i vårat spel är så viktigt, när det blir frågan om matcher. Det är också viktigt att vi jobbar tillsammans, speciellt när laget gör olika förflyttningar, berättar Göran Arnberg.

En nöjd Ornästränare kan konstatera att lagets olika delar har börjat hitta sina platser. Och han har börjat se hur lagets startelva kommer att bli framöver, även om det kommer att vara en fortsatt konkurrens om lagets elva platser.

Sundsvall som Ornäs ställs emot i dag har till denna säsong deklarerat att de siktar på att vinna norrettan. I fjol blev Sunds-vallstjejerna trea i serien, strax före Ornäs på fjärdeplats.

- Vi mötte dem i två jämna matcher i fjol. De har ett bra och komplett lag, och jag tyckte vi stod upp bra mot dem då, säger Ornästränaren.

I seriespelet under fjolårssäsongen spelade Ornäs oavgjort på bortaplan och förlorade hemmamatchen mot Sundsvall med knappa 2-3.

Till dagens match har Borlänge-laget lite småskador i truppen, bland annat spelar inte forwardsnyförvärvet Rebecca Martis på grund av känningar från en ömmande ljumske.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons