Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort från rallyvägarna

Annons

I dag går den verkliga starten av Svenska Rallyt. Som vanligt är det "Sågen" i Vansbro kommun som får första besöket. 14.17 kilometer mellan Milsjöheden och Sågen.

Nytt för året är att servicen i Hagfors har flyttats från centrum till Hagfors flygfält.

Nytt är också att både fredagen och lördagen avslutas med en kort "publiksträcka", Hagfors Sprint, som är 1860 meter lång, på idrottsplatsen i Hagfors.

Startordningen för de 19 fabriksförarna bestäms av ställningen i VM. Det innebär att Sebastien Loeb startar först och följs av ytterligare två Citroënförare.

Sebastian Loeb tror inte på sig själv som segrare i Svenska rallyt.

- Jag har för lite erfarenhet av att köra i snö, säger han.

Tommi Mäkinen har vunnit Svenska Rallyt förut, men är tveksam om hans Subaru räcker till seger i år.

- Den nya bilen är snabbare och bättre än den vi hade i fjol, säger han. Men det är för tidigt att säga om den är tillräckligt snabb ännu - vi får väl se efter några sträckor på fredagen!

Fords estländare Markko Märtin blev fyra i Monte Carlo och har kört bättre och bättre de senaste åren. Kanske är han en outsider i år. Oddset för Markko som segrare lär vara 20.

- Jag satsar aldrig på mig själv, säger Markko. Men är det någon som satsar sina pengar på mig, skall han veta att jag gör allt för att hans pengar ska förräntas.

- Jag har sett många projekt under åren, där man satsat på att få fram nya duktiga rallyförare, säger Björn Waldegård. Men det projekt som Svenska Bilsportförbundet nu dragit igång är det första som jag verkligen tror på. Det kan verkligen bli något stort av det.

Mer läsning

Annons