Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort från rallyt

Annons

En 36:e plats i rallyt. En 14:e plats i den nationella klassen. Det var något som var betydligt bättre än vad Ludvikakillen Tobias Johansson väntat sig.

- Yeess. Det satt väldigt skönt, konstaterade Tobias glädjestrålande efter målgången. Ändå har jag tagit det relativt lungt, för att vara säker på att kunna fullfölja.

Inte blev det sämre av att den som hade placering 37 hette - Thomas Rådström. Det lär nog dröja rätt så länge tills han får ta den trofén i ett rally igen.

Det blev lite överraskande unge Daniel Carlsson, som i sin Misubishi vann den nationella klassen. Först körde Stig-Olov "Stecka" Walfridsson bort sig. Sedan var det Kenneth Bäcklunds tur. Helt plötsligt slogs Daniel Carlsson om förstaplatsen i klassen med finländaren Juha Kangas. En kamp där Juha hade övertaget - men där Daniel körde tuffare och tuffare och knappade in sekund för sekund. Inför sista sträckan skiljde bara en enda sekund. Det blev mer än nio i mål - till Daniels förmån.

En sträcka fick strykas i rallyt. Den 13:e. Detta berodde - enligt tävlingsledaren Bertil Klarin - på att sträckan var så dålig, att ambulans och räddningsbilar skulle ha svårt att ta sig fram om något skulle hända.

Onda tungor ville förtälja något annat. De antydde att depåerna med det speciella bränsle rallyförarna använder inte skulle räcka till hela rallyt - och att sträckan därför ströks. Något som naturligtvis tävlingsledningen med bestämdhet tillbakavisar...

Det finns risk för att elaka tungor får vatten på kvarnen. Men tyvärr intog enda startande kvinnliga föraren - engelskan Natalie Barratt - den sista platsen i rallyt.

Mer läsning

Annons