Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korsnäs utan ordförande

Annons

Gösta Gebauer lämnade besked om att han skulle avgå vid årsmötet i februari.

Redan i september.

- Det är viktigt att man meddelar sådant i tid, så att valberedningen har tid på sig att hitta en efterträdare, säger Gebauer.

Ett halvår har nu gått.

Och fortfarande har klubben inte hittat någon ny ordförande.

- Jag förstår att det är svårt. Många vill jobba nära fotbollen, men när det gäller ordförandeskapet - som handlar om organisations-, ekonomi- och anläggningsfrågor - är folk inte lika intresserade, konstaterar Gebauer.

Själv var han ordförande i tre år.

Tre arbetsamma år.

- Det handlar i princip om ett halvtidstjänst. Förutom det organisatoriska har jag försökt följa alla lag, säger den tidigare Korsnäsordföranden.

- Dessutom har jag hela tiden fått arbeta med plånboken i handen.

I fortsättningen kommer Gebauer att koncentrera sig på att snickra på klubbhuset, som håller på att repareras.

Den nya styrelsen, som valdes på årsmötet i februari, jagar tillsammans med valberedningen nu en ersättare för Gebauer till det autionerade årsmötet, som hålls den 10 april.

- Vi har några namn på gång, berättar sekreteraren och senioransvarige Tomas Jönsson, som dock själv inte är intresserad av att vara ordförande.

- Nej, jag tror alla i styrelsen blivit tillfrågade. Men jag vill jobba nära fotbollen och skulle nog inte klara av ordförandeskapet.

Korsnäs var, tillsammans med Forssa, Dalarnas största fotbollsklubb förra säsongen med 25 lag.

Herrlaget siktar på division 3, damlaget på att hålla sig kvar i division 3 och dessutom finns planprojekt och renoveringsprojekt igång.

- Det är ytterst viktigt att man hittar en ny ordförande fortast möjligt, annars är det stor risk att organisationen faller, säger Gösta Gebauer.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons