Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korsnäs skrällde

Annons

Men så blev det! Korsnäs IF fick efter tre dagars intensivt spel ta emot både vandringspris och prischeck på 5 000 kronor. Detta efter att helt rättvist ha besegrat Slätta med 1-0 i finalen.

- Vi spelade bättre och bättre ju längre turneringen fortskred, menar Korsnäs IF:s nye tränare Lars "Bullen" Björkman. Och tog vi oss bara till slutspelet, visste jag att vad som helst kunde hända.

IFK Mora blev en munsbit i semifinalen. Klara 3-1. Och när Slätta, utan spelare som Jonas Karlsson, Johan Söderström och en del ännu inte spelklara nyförvärv, hade problem med att besegra Aspeboda (1-0) i sin semifinal, började Slättasupportrarna på läktaren att se lite bekymrade ut.

Och det med all rätt. Det var Korsnäs som tog initiativet i finalen. Korsnäskillarna jobbade hela tiden hårt på bollförande spelare och lät inte Slätta få någon ro till uppspel. Redan efter 2.45 gav det resultat. Ett Slättauppspel bröts redan i sin linda och Korsnäs fick två-tre chanser till skott på Henrik Fjellstedt. Andra returen satte Magnus Isaksson i öppet mål.

Det blev faktiskt matchens enda mål. Slätta försökte få till stånd farligheter, men fick ingen lugn och ro i uppspelen. Slätta pressades ut mot kanterna, och de bollar som sköts mot mål hade Ola Sundén i Korsnäsmålet inga som helst problem att greppa.

I stället var de fetaste chanserna Korsnäs. Vid flera tillfällen var de ytterst nära att öka på målskörden. Men 1-0 blev slutresultatet.

- Och det får vi väl vara nöjda med, säger Korsnäsmålvakten Ola Sundén. Det var ju nätt och jämt att vi ens tog oss till slutspel.

Efter att ha gjort 0-0 mot Vika, 5-0 mot Fagersta, 1-1 mot Aspeboda och 3-1 mot Säter, var division IV-laget Korsnäs piskade att spela minst oavgjort mot division II-laget Forssa BK för att gå till semifinal. Nu blev det till och med seger efter mål av Martin Möller.

"Bullen" Björkman verkar redan nu ha fått Korsnäs att bli ett mera disciplinerat lag än tidigare. För hans gamla klubb Slättas nye tränare, Janne Ferner, blir det att ta nya tag.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons