Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korsnäs IF: "Betala om ni ska vara med"

Annons

I uppmaningen beskriver klubben situationen: Bara fem av 15 ungdomslag har betalt träningsavgiften, 350 kronor per spelare. Hälften av lagen som beställt material har inte betalt.

- Jag tror inte det här är unikt för oss i Korsnäs på något sätt utan en ganska typisk bild i idrotts-Sverige. Men icke desto mindre är det ett stort problem, säger Korsnäs kassör Yngve Segerberg.

- Konsekvensen blir ju att klubben, när intäkterna vi räknat med uteblir, inte kan betala sina räkningar heller. Och vi vågar inte heller planera några framtida aktiviteter.

Enligt Segerberg är problemet inte nytt eller unikt i år.

- Men när vi efter viss betänketid gick ut med brevet kände vi att det var ett måste. Det känns ganska hopplöst för alla oss som arbetar ideellt när det blir så här.

Vilka reaktioner har ni fått?

- Jag har inte mött några reaktioner alls. Vi påpekar ju också noga att de som gjort rätt för sig inte ska bry sig om brevet. Och de som inte gjort det kan väl knappast med att säga något.

Om inte den här uppmaningen fungerar, vad gör ni då?

- När det gällde medlemsavgifterna bestämde vi att ingen som inte betalt fick vara med och spela. Då fungerade det jättebra. Vi får kanske använda samma hårda nypor när det handlar om träningsavgiften.

- Innan vi gjorde den stora investeringen i Lindvallen fanns det en viss kassa som gjorde att klubben kunde ligga ute med pengar men det kan vi inte nu, säger Segerberg.

Han tror som sagt inte att problemet är unikt för hans klubb.

- Nej, det är nog många som tror att föreningen är någonting som bara finns och som fixar alla eventuella problem. En något konstig syn i så fall.

Hur mycket kostar det att vara med som ungdomsspelare i Korsnäs?

- Medlemsavgiften är 250 kronor, träningsavgiten 350. Det tycker inte jag är så jättedyrt för tio månaders aktivitet.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons