Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korsnäs för små för de största

Annons

- Tråkigt, förstås. Det hade naturligtvis varit jätteroligt för de här unga grabbarna att få spela en semifinal, sa Korsnäs tränare Mats Källberg.

- Men trots att vi åkte ut tycker jag vårt lag gjort en jättebra turnering. Vi var ju med i alla tre matcherna och inte chanslösa mot någon motståndare.

I första lördagsmatchen mot Helsingborg blev det också en förlust, 1-2, sedan Joel Winninge lyckats reducera HIF-ledningen men Korsnäs inte klarat av att utnyttja någon av de möjligheter till kvittering som fanns.

Men en seger mot Oddevold hade räckt. Och en seger såg det länge ut att bli sedan Robin Bergman och Joel Winninge med var sitt mål skjutit Korsnäs till pausledning med 2-0.

- Och vi hade ju fler chanser också, sa Källberg.

Visst var det så.

Men i sanningens namn hade det genomgående större och fysiskt starkare Uddevallalaget det också med träffar i David Olofssons stolpar och ribba.

Som helhet en bra turnering av Kornäs15-åringar men som helhet var de något för små för de största lagen i landet i åldersgruppen.

Och som helhet är Dalarna litet i förhållande till de stora distrikten.

Korsnäs var enda laget i slutspel i år och det var länge sedan ett pojklag från Dalarna tog sig till semifinal.

Mats Källberg, som också är mångårig kapten för distriktets 16-årslag har sin teori:

- Vi har tyvärr inte lika bra förutsättningar som många andra distrikt. Visserligen har vi konstgräsplaner, men för hur många spelare under 18 finns det plats där under vintersäsongen?

- Medan andra distrikt börjar få sina fotbollshallar har vi fortfarande svårt att hitta tider i de vanliga gymnastiksalarna. Och sådant har naturligtvis effekt. Nästan alla andra lag som är här har antingen bra vinterförutsättningar eller vår betydligt tidigare, säger Källberg.

Bra av Korsnäs, alltså.

Men samtidigt en larmsignal för kvaliteten på de unga spelarna och de unga lagen i länet.

En signal det är klokt att lyssna på.

Det ska tilläggas att Helsingborgs grabbbar vann yngsta pojkklassen, Elfsborg den äldsta.

Bland tjejerna heter mästarlagen Malmö FF (F 15) och Vimmerby IF (F17).

HANS DAHL

Mer läsning

Annons