Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kör för guld i slalom-SM

Annons

Väl medveten om att världscupvinnande Anja Pärson är en av konkurrenterna, när slalom-SM i dag avgörs i småländska Hestra.

Även om världscupsäsongen är avslutad, så lever den alpina säsongen vidare i några veckor till.

- Det är bara att ta fram de sista krafterna nu, men själv har jag inte haft några problem med att ladda upp inför den här tävlingen. Jag jagar min första SM-medalj i seniorsammanhang, säger "Tessan", som fyra gånger blivit svensk juniormästarinna i grenen.

Årets alpina-SM är uppstyckat i flera delar. I tisdags avgjordes parallellslalom, i dag är det dags för slalom och i nästa vecka avgörs fartgrenarna.

- Jag tycker det är synd att man inte satsat på en samlad SM-vecka, det hade varit mycket roligare. Men det är i alla fall kul att få tävla hemma i Sverige igen, och formen känns fortfarande riktigt bra, säger den 19-åriga Rättvikstjejen.

Andra dalaåkare som ska kunna blanda sig i medaljstriden på damsidan är främst Borlängesystrarna Hultdin, Malin och Kristina.

På herrsidan sätter vi givetvis störst förhoppningar till Sälens Martin Hansson.

- Det känns bra i kroppen, och jag ska nog kunna åka riktigt fort. Men i och med värmen kommer det att bli svåra förhållanden att tävla i. Underlaget i backen är lite löst, säger Martin, som alltså har tre SM-guld i slalom redan.

- Jag kör för guld, det blir full satsning. Ett silver eller brons räknas inte, fortsätter han.

Martin kan också lägga ännu en världscupsäsong bakom sig. En säsong som gått upp och ner där elfte platsen i S:t Antons tävling blev bästa resultatet.

- Tyvärr hamnade jag utanför de 30 bästa för många gånger. Men marginalerna är små, och jag tycker ändå att jag visat att jag kan köra fort, säger Martin, som ser Johan Brolenius, Markus Larsson och André Myhrer som sina största motståndare på lördag.

Charlie Bergendahl, Bjursås, Niklas Rainer, Borlänge, Hans Olsson, Mora och Jörgen Ollas, Rättvik är andra dalaåkare, som bör kunna placera sig högt upp i resultatlistan.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons