Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Köp in en centrallinje"

Annons

Tidningen har gjort en enkät där ett par gamla Bragespelare, ett par av dem numera verksamma som tränare, får ge sin syn på IK Brages kräftgång under vårsäsongen. Frågorna vi ställt är:
1) Hur ska Brage ta sig ur den negativa trenden?

2) Kan Brage fortfarande infria målsättningen om att vara sämst fyra i serien och ta en plats i "nya" division 1 till 2006?

3) Hur tror du att det går i kvällens hemmamatch mot Gamla Upsala?

Bernhard Brcic, stor publikfavorit i Brage under många år men som numera är ungdomstränare i Forssa BK:

1) Gräv ned tabellen och börja om på nytt. Försök att plocka fram det roliga i fotbollen igen. Spelarna måste skaka av sig ångesten. Det finns annars inget framgångsrecept. Klyschan om hårt arbete känns enbart löjlig. Självklart gör killarna sitt yttersta, men det låser sig helt. De mer rutinerade, jag tänker på Jörgen Sundström, Seyhmus Abic och Johan Persson, måste visa att de är beredda att ta ett större ansvar.

2) Som det ser ut i dag blir det grymt tufft att ta en topplats. Men jag hoppas innerligt att klubben kan ta sig ur den här krisen. Annars kan vi tyvärr få se elitfotbollen flytta från Borlänge till Falun.

3) Det är en "måste-match", men just ordet måste är det sista man som spelare nu vill höra. Jag har sett Brage i två matcher tidigare, mot Örebro SK Ungdom och Valsta Syrianska.

- Kan de plocka fram spelet från andra halvlek mot Valsta blir det vinst. Jag tippar 2-0 till Brage.

Roger Lundin, grönvit mittfältare som aktiv, tränare för dalafyrans serieledare Kvarnsveden:

1) Klubben måste köpa in en centrallinje. Tre nya spelare, helst en i varje lagdel, eller två innermittfältare och en forward. Det finns säkert ett kunnande hos många av spelarna men de har inte förmågan att själva vända den här krisen. Brage måste skaffa pengar till nyförvärv, om man så måste låna ihop.

2) Då måste det hända något snabbt. Och då talar vi igen om att förstärka. Det behöver inte vara toppnamn rent fotbollsmässigt, men det ska vara killar med karaktär. Spelare som vill och vågar ta ansvar.

3) Det måste bli vinst. En seger som sedan direkt följs av flera. Jag efterlyser en proffsigare attityd bland spelarna. De kan inte gömma sig bakom tränare och styrelse. Jag hoppas på 1-0 för Brage. För det är inte bara viktigt att vinna utan att även att få hålla nollan bakåt.

Göran Arnberg, en av de tuffaste spelare någonsin i den grönvita dressen. Han tränar i dag Ornäs BK i damettan:

1) Det finns ingen enkel lösning. Det låter kanske trist, men det är bara att ta en match i taget. Det gäller att täta hemåt, ingen publikfriande fotboll utan rakt och enkelt. Men det är lättare att stå vid sidan om att säga vad som borde göras än att vara på planen.

2) Det blir svårt - men inte omöjligt. Det gäller att hitta flytet. Att börja vinna matcher. Med trepoängssystem går det fort, både uppåt och neråt.

3) Jag har en känsla av att Brage tar sig samman. Det krävs en vinst i kväll, och jag tror man grejar det. 2-0.

Tomas Hultgren, tung forward i Brage på sin tid, nu tränare i Säter i division 4:

1) Svår fråga... Men jag håller med Lasse (Ericson, tränaren) att det bara är att plocka på sig blåstället. Jag tror att det är farligt att laborera för mycket med laget. Däremot vill vi se lite mer jäklar anamma. Det handlar om att hitta flytet. Ett slumpmål kan vara allt som krävs för en vändning.

2) Helt kört är det väl inte men det behövs en seger redan mot Gamla Upsala om chansen ska finnas kvar. Det gäller att få in självförtroende i truppen.

3) Börjar du tänka i termer som "måste", då är risken stor att det låser sig. Då kan det bli ett nytt bakslag, en ny tungförlust. Det är bara att säga åt killarna att gör vad f-n som helst på planen. Låt dem bara spela ut så kanske det lossnar. Tips? Jag tror på Brage, 3-1.

CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons