Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontrollerat Mora skrämde upp Chimik

Annons

Det var endast i matchinledningen som Chimik lyckades sätta lite press i Moras försvarszon. Mora red dock ut detta och kopplade sedan ett bastant grepp om händelserna på isen. Mora stängde till i mittzon och försvarade den egna blå linjen med framgång.

Chimik-spelarna verkade rådvilla och när de gick till attack blev det mest i form av soloåkningar. Lägg därtill att Moraspelarna satte sig i respekt med ett fysiskt spel med många lyckade tacklingar.

- Vi bjöd på några chanser i början. Kanske hade vi lite flyt där. Men sedan tycker jag att vi spelade stabilt, sade Alf Spolander, assisterande tränare i Mora.

Men Chimik, var det inte en besvikelse?

-Nja, vi är bra och vi kanske inte passar dem riktigt. Det är en annan hockey här nere med öppet i mittzon och när vi stänger till där, som vi gör i elitserien, får de det svårt.

- Och så har vi en bra målvakt. Nej, vi har två bra målvakter, tillade han.

I går vaktade Juha Pitkämäki kassen och höll nollan. Mikko Rämö satt i båset efter sitt krampanfall i matchen mot Team Kanada.

- Men han kan spela igen när det behövs.

Pavel Brendl och Kenneth Bergqvist spelade inte den första matchen och var spelsugna. Kenneth gjorde två mål och Pavel Brendl ett. Dessutom var han inblandad i förspelet till två.

En bra laginsats av Mora med extra plus till Juha Pitkämäki och backen Mikko Kurvinen.

I eftermiddag möter Mora hemmalaget Davos.

- Då har vi alla emot oss och vi lär få kommunicera i båset med teckenspråk. För det är rejält tryck här nere med en fullsatt hall.

Finallagen får kämpa om en prissumma på långt över en halv miljon kronor.

- Vi har inte gjort bort oss så här långt i turneringen. Vår insats är mer än väl godkänd. Men mycket vill ha mer, konstaterade Alf Spolander.

MORA IK-CHIMIK 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)

Första perioden: 1-0 (9,55) Kenneth Bergqvist (Ryan Jardine, Mikko Kurvinen).

Andra perioden: 2-0 (5,41) Pavel Brendl (Miroslav Blatak), 3-0 (14.51) Mikko Kurvinen (Eric Johansson, Pavel Brendl).

Tredje perioden: 4-0 (10,20) Kenneth Bergqvist (Eric Beaudoin, Pavel Brendl), 5-0 (18,24) Martin Jansson (Mikael Simons, Anders Nilsson).

Utvisningar, Mora: 7x2. Chimik: 9x2.

Domare: Brent Reiber, Kanada.

Publik: 6820.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons