Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liza och Ida bäst i Svealand

Helgen som var innebar framgångar för Falun, Borlänge och Leksand i Svea cup i Hallsberg.

Annons

Svea Cup är en cup för Svealandsdistriktens konståkare i klasserna Ungdom B13, Ungdom B15:1, Junior B1 samt Senior B1. Bara 4 åkare från varje distrikt får delta i finalen, inom Svealand finns 3 distrikt.

Liza Brorsson Emilsson representerade Falu konståkningsklubb och gjorde ett felfritt åk som gav henne en trygg seger med nästan 4 poängs marginal. Liza visade upp ett brett register av svåra hopp och fina piruetter, vilket bådar gott för nästa säsong. Åket gav 30.13 poäng, vilket är Lizas säsongsbästa. Hon tävlade i klassen Ungdom B13.

– Det gick otroligt bra i helgen. Det var ju väntat för att vi var i god form. Vi hade dessutom domarna med oss vilket var kul, säger Jennifer Molin, tränare Falu KK.

Att ha domarna med sig är ingen självklarhet.

– Vet ingen var man kommer ifrån är grundinställningen att vara lite skeptiskt. Vi fick de poängen vi var värda den här gången, eftersom vi har varit starka hela säsongen. Tidigare har vi varit lite underbedömda, säger Molin och fortsätter:

– Det är för att vi inte har haft så aktiva åkare på ett taqg. Och nu är vi påväg till den nivå vi var på tidigare.

Tilde Zetterström, Borlänge konståkningsklubb, kom tvåa i sin klass.

Ida Fändriks, Leksands IF konståkningsklubb, vann juniorklassen med 56,44 poäng. Ida vann med nästan tre poäng före Sarah Jonsson, Örebro Konståkningsklubb, som landade på 53,73 poäng.

Liza Brorsson Emilsson vann med fyra poängs marginal och fick kliva överst på pallen i Hallsberg.

Mer läsning

Annons