Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konceptet som håller

Annons

Framgångarna inleddes med debutanten och treårige Will Spirit, vars spurtseger skvallrade om en bra uppfattning.

Will Spirit var stallets tredje 3-årsvinnare i år, där de två tidigare är i tre starter obesegrade Highway Patrol och Solvallavinnaren Zantac.

Det ser lovande ut på unghästsidan, håll med om det.

"Popparets" andra dagsseger kom genom Graceful Pride. Fredrik fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren och slank ut i andra ytter innan sista kurvan. Attacken i tredjespår kom 400 meter från mål och Graceful Pride kämpade starkt till målfotoseger, i tredje årssegern, över totofavoriten och ledande Makeout.

Österlund/Pedersens fruktsamma samarbete gav 1,3 miljoner kronor inkört och 29 segrar i fjol. Årsfacit i år ligger runt 750 000 kronor och fortsätter de i samma takt lär fjolårssiffrorna få sig en knuff uppåt.

Det kördes fort på Romme. Banan var i perfekt skick och mest bråttom hade Daniel Olssons comebackande stjärna Big Toro.

Segertiden 13,9 över kort distans med voltstart var en förbättring av Bara Bras banrekord från 2001 med en tiondel.

Daniel Olsson var lyrisk efteråt.

- Jag har stuckit ut hakan och sagt att Big Toro är bättre i år jämfört med i fjol. En uppfattning jag inte behöver ändra på nu, berättade Daniel.

Så sant som det var sagt. Big Toro hade en kanonsäsong i fjol med bland annat storloppsseger i Frankrike och drygt 700 000 kronor insprunget. Att döma av uppvisningen i går kan vi förvänta oss en sportsligt angenäm fortsättning á la Big Toro!

Det kan till och med bli ett nytt Frankrikeäventyr redan till sommaren.

Hemmatränaren Christina Erlandsson är den lille tränaren som jobbar med små medel. I fjol blev det sex segrar på 86 starter, en siffra som hon kan komma att överträffa i år. Då med hjälp av bland annat femåriga kallblodet B.B.S.Vintervy, som efter gårdagens seger ståtar med två raka på kort tid.

Mer läsning

Annons