Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Komet med rätt att fira

Annons

Chiras blåste till ledningen in i första kurvan och sedan släpptes ingen i närheten. Sköra Chiras var satt i ett perfekt skick och får nu bara sexårsstoet vara fräsch har hon mycket att hämta i sin ordinarie klass. Gårdagens seger var den första på ett par säsonger och totalt den sjätte triumfen på bara 32 starter. Fler väntar, var så säkra...

Rivstartade, den nya säsongen på Romme, gjorde Jim Frick som kunde räkna in en värdefull tränartrippel. Jim började med fyraårsstoet Gaby Lavec som via ett starkt slutvarv vann första segern i sjätte starten.

Jim fortsatte sedan av bara farten genom att säket hemföra V5-1 med femårige Noodles. Trots galopp i inledningen i körning om ledningen och ett tufft avancemang i spåren fram utvändigt om ledaren ut på första långsidan. Trots det kunde Jim måtta in en säker seger mot bra spurtande Möne Express.

Tredje dagssegern hemfördes med sexårige Miracle Hornline som var omutlig i spurten efter ett perfekt lopp i andra par utvändigt. Det här var andra raka Rommesegern för "Miraclet" på fjorton dagar.

En bra start blev det även för Leif Witasp som lyckades med bedriften att sätta en dubbel. Leif skrällvann V5-4 med Walls Winner till nästan 37 (!) gånger pengarna. Och följde sedan upp med att sätta dit lånestyrningen och amatörtränade Borlängekallblodet Heid (andra raka). Två knappa segrar, men icke desto mindre proffsigt gjort av Leif.

...även fjolårets champion Jörgen Westholm ville segerdefilera och han fick göra det med Gävlehästen Vene Pride, som svarade för ett riktigt starkt lopp händerna på Westholm.

Mer läsning

Annons