Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolano in på mitten

Annons

Amerikanen Nate Kolano har tidigare spelat tre säsonger med LFK (2002-04) och är nu tillbaka i Sverige och Ludvika för att träffa flickvännen Jennie Friberg.

LFK var snabbt framme och signerade Nate för resterande vårsäsongsmatcher. Extra lämpligt då "svågern" Jens Friberg (bror till Jennie) missar två matcher när han är i Tyskland för att heja fram Sverige i VM.

-Nate tar Jens plats på innermittfältet, det passar verkligen bra, säger Magnus Salmons.

Det är den enda ändringen sett till startelvan jämfört med Ludvikas senaste match (2-2 hemma mot Örebro SK Ungdom).

Lagkaptenen Cormac Loughran börjar på bänken även denna gång. Hans sargade knä bedöms inte hålla för 90 minuters spel, även om vilje-Cormac själv nog tycker att han skulle klara av det.

-Jag vill i alla fall inte chansa. Det är trots allt två vårsäsongsmatcher kvar efter den här och sedan en hel höst. Vi behöver Cormac då, säger Magnus Salmons och avslöjar att han räknar med att Loughran kommer in efter paus i matchen mot Karlslund.

En match där LFK kanske kan få den första så hett efterlängtade segern. Hittills har det ju bara blivit fyra poäng via lika många oavgjorda matcher.

De tre senaste Ludvikamatcherna har slutat oavgjort och trenden är helt klart att laget spelar bättre och bättre.

-De två senaste matcherna har varit säsongens bästa från vår sida. Den här veckan tycker jag att vi har haft en liten reaktion, med sämre träningar. Nu gäller det att vi klarar att hålla ihop laget på ett bra sätt mot Karlslund.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons