Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kohlin lämnar IBF Falun

/

Linköping och IBF Falun har kommit överens om en övergång för Robin Kohlin, 27.
– Falun förstod min situation, säger vänsterbacken.

Annons

Det var när Johannes Larsson, som långt in på säsongen var forward, blev permanentad som back som situationen för Robin Kohlin, som hade kontrakt över säsongen 2012/13, blev ohållbar i Falun.

Falun stod därmed med fyra spelare, förutom Larsson och Kohlin även Eric Björk och Johan Tomth, på vänsterbackspositionen.

– Det är inget lag som har två landslagsbackar och dessutom Tomth med hans spetsegenskaper därbakom, resonerar Västeråskillen.

– Jag hade ett samtal med Bäck (Patrik, sportchef) och diskuterade situationen och fick tillåtelse att prata om det skulle höra av sig andra klubbar.

När väl Linköping, slutspelslag de två senaste säsongerna, sedan tog kontakt gick det fort.

– Det har löst sig prickfritt. Jag kan inte klaga på någonting, säger Robin Kohlin, som lämnade Kais Mora för Falun för mindre än ett år sedan.

– Det är klart att det inte blev som jag hade tänkt mig. Det gick bra på försäsongen och i början också. Sedan matchades laget tajtare och då hamnade jag utanför. Men man ska ha klart för sig att det var ett bra lag och att vi låg där vi låg. Det var bara att köpa situationen.

Kontraktet med Linköping är skrivet på två år.

Mer läsning

Annons