Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kocken som alltid gör mål

Annons

Just nu njuter han av sommarledigt från skolköket i Nyhammar och förstås framgångarna för sitt nygamla lag, dit han återvänt efter tre säsonger i Ludvika FK.

- Vi kände på oss att vi var bra men inte hur bra i jämförelse med de andra lagen i serien, säger Magnus apropå den fina starten i serien.

Han anser att den fina sammanhållningen i laget är en avgörande faktor till sex segrar på sju matcher och målskillnaden 23-9.

- Vi har tränat bra och det märks i matcherna. Vi faller inte igenom utan orkar i 90 minuter. Vi kan vinna fast vi inte spelar bra.

Med hög uppslutning på vinterns löpningar och styrketräning lades grunden.

- När alla ställer upp blir också fyspassen roliga.

"Manne" vill förstås inte säga det själv, men utan hans bidrag i form av nio mål hade nog tabelläget varit ett annat.

Tillbaka i sin gamla klubb har han hittat spelglädjen igen efter några tunga säsonger i LFK.

- När man tycker det är kul att spela fotboll går det oftast bra och för mig är det viktiga att gå ut till matcherna och ha roligt.

Magnus utbildade sig till storkökskock på gymnasieskolan i Smedjebacken och fick jobb på skolan i hembyn Nyhammar. Där har han varit i tre år.

- Den här terminen var det 142 elever som skulle ha mat. Det är mest halvfabrikat jag tar hand om och lagar till.

Favoriträtterna?

- Det är ingen tvekan om att det är populärt med pizza, hamburgare och tacos. Men de äter det mesta även om det kanske är lite gnäll i bland, säger Magnus.

Tills vidare koncentrerar han sig på att fixa målen på fotbollsplanen, närmast när hans Nyhammar möter Hedemora hemma på lördag.

Med tanke på hur tabelltoppen ser ut just nu finns det möjlighet för både hans eget lag och Smedjebackens FK att gå upp i fyran. Och skulle Östansbo bli kvar i Dalafyran kan det alltså blir tre lag från området i den serien nästa år.

Och dessutom kan LFK tillkomma om man inte lyckas hålla sig kvar i trean.

- På kort sikt kanske det går men det finns inte tillräckligt många bra spelare i området för alla lag, hävdar Magnus.

Hans egen klubb har dock lyckats väl i ansträngningarna att få fram egna spelare. I segermatchen mot Smedjebackens FK senast hade tio av elva spelare i startuppställningen Nyhammars IF som moderklubb. I laget finns bland andra Magnus äldre bror Fredrik.

Själv har "Manne" alternerat mellan att vara yttermittfältare och forward.

- Det spelar inte mig någon större roll var jag spelar.

NIF tränas av en trio bestående av Magnus pappa Ove Andersson, Anders Schött och Roland Persson. Den sistnämnde ansvarar även för klubbens P16-lag.

- Det fungerar bra och jag har inte känt några problem med att ha farsan som tränare.

Magnus är fortfarande ung och anser att han kan utvecklas även av division 5-spel i Nyhammar.

Men tro inte att han stängt dörren till Ludvika FK.

- Nej, jag har en bra dialog med Peter Björk i LFK och det är väl inte omöjligt att jag kan gå tillbaka dit. Men i år är det Nyhammar som gäller.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons