Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knock i första ronden

Annons

- Nej, det här var ingen höjdarmatch från vår sida. Vi hade pratat igenom hur vi skulle spela, men vi gjorde inte som vi sagt. Man får inte många chanser här i Karlstad och de vi fick hade vi behövt tagit vara på bättre, sa assisterande Moratränaren Patrik Ross.

Han nämner bland annat Calle Bergström, som med sin bössa skickade iväg två rejäla projektiler mot Daniel Henriksson i hemmakassen.

- Ett tog i ribban och mot Färjestad behöver man verkligen stolpe in och inte tvärtom.

Annars skapade inte Mora mycket och segern var lika klar som solen brukar vara i Karlstad.

Det heta samtalsämnet efter matchen var dock inte dalalagets brist på chanser utan i stället domaren Morgan Johanssons bedömning i vissa situationer.

- Vi föll in i samma visa som vi gjort tidigare, med att dra på oss dumma utvisningar. Vi skyller inte på domaren, men ibland tog han ut våra spelare för skitgrejer medan han kunde vara riktigt släpphänt åt andra hållet.

En sak som irriterade Moraledningen var en sekvens då Färjestad var sex man på banan.

- Det var säkert i 20 sekunder och domaren märkte inget, sa en kritisk Ross som fick medhåll av sin huvudtränare.

- Det här var ju ren skandal. Färjestad är ett så pass bra lag att de inte ska behöva få hjälp av domaren, dundrade Harri Rindell.

Ett annat starkt irritationsmoment var då Pierre Johnsson i andra perioden åkte ut för en bentackling.

- Det var den snyggaste höfttackling jag sett - och då får Pierre två minuter.

MIK-backen själv var lika oförstående.

- Jag pratade med domaren efteråt och frågade hur han kunde plocka ut mig, men han menade att jag satte fram benet. Men alla som sett reprisen säger att det är en klockren höfttackling, sa värmlänningen Pierre som efter några år i Moradressen nu fick komma hem och spela i Karlstad.

- Det är nog första gången på fyra år som jag spelar här. Släkten och många andra man känner fanns på läktaren, så det var kul. Synd bara att vi förlorade mot det här laget, tyckte Johnsson.

Och så har vi det här med den olyckliga starten med ett mål i baken redan efter 20 sekunder.

- Vi hade pratat innan matchen hur viktigt det var att hålla tätt de första tio minuterna och så åker man på ett baklängesmål där det var maximal otur. Jag räddade i förstaläget och när Ross Lupaschuk skulle rensa kommer Marco Tuokko i full fart och får pucken på benet. Inte mycket man kunde göra där, suckade MIK-målvakten Daniel Sperrle.

Vid FBK:s andra mål Var Sperrle skymd och vid hemmalagets tredje "kasse" fick han för dålig hjälp. Värmländsk 3-0-ledning redan efter en period och Mora IK:s kväll var förstörd.

- Men vi deppar inte ihop för det här och vi vet att vi har ett bra lag. Nu får vi hem och prata igenom det här, sedan är det bara att ta nya tag inför Modo nästa vecka.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons