Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knapp premiärseger

Annons

-Det här borde vi naturligtvis ha avgjort i den första halvleken. Det kunde ju ha stått en sisådär 4-0 eller 5-0 i halvtid, sade Gustafstränaren Björn Juhlin.

Det stod 0-0.

Helena Sjögren hade ett par distansskott, Marie Bergman en frispark i ribban och Anna Boström en nick som bortamålvakten lyckades rädda på mållinjen.

-Anfallsspelet i den första halvleken är jag väldigt nöjd med förutom att vi inte gjorde några mål förstås.

Elin Jans var löpvillig och svårstoppad för Hedesundas försvar. Hon tvingades dock utgå strax före paus på grund av skada. Tränare Juhlin valde att ersätta Elin med Klara Myrén, född 1991.

Tio minuter in i den andra halvleken hittade Klara fram med en passning till Helena Sjögren, som i sin tur placerade bollen säkert till vänster om målvakten.

Efter målet tappade Gustafs sitt spelövertag. Faktum är att laget även kunde ha tappat poäng. Hedesunda hann bränna två frilägen innan Anki Lindgren räddade straffen med tio minuter kvar.

- Jag är imponerad av våra unga spelare. Möjligen orkade vi inte hållla samma höga nivå matchen ut. Men det här kommer att bli bättre med tiden. Vi har ju flera tjejer som aldrig har spelat i division 2 förut, sade Juhlin.

Hela laget förtjänar beröm för den första halvleken och inledningen av den andra. Mittbacksparet Marie Bergman och Anna Johansson var stabilt matchen igenom.

GUSTAFS-HEDESUNDA 1-0 (0-0)

Målet: 1-0 Helena Sjögren (55).

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons