Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klüft slutade näst sist i finalen

Annons

Hon har alltid lyckats på idrottsarenorna.

Men i längdfinalen slutade Carolina Klüft näst sist.

- Jag är bara mänsklig, jag vill visa alla barn att jag är lika mycket värd som människa trots att jag underpresterade i längd, säger sjukampssegrarinnan.

OS-finalen i längdhopp tog slut snabbt för Carolina Klüft. Hon nådde 6,63 som längst under de tre första omgångarna och var inte bland de åtta bästa som fick göra tre hopp till. Svenskan slutade på elfte och näst sista plats i OS-finalen med serien 6,63-6,62-övertramp.

Klüft hade behövt göra 6,81 för att kvalificera sig för ytterligare tre hopp. Hon hade den längden i sitt tredje hopp, men övertrampet var ganska grovt.

- Jag hade gärna hoppat tre hopp till. Det sista hoppet kändes fantastiskt bra, det hade räckt för tre hopp till, konstaterade Klüft.

Men när den fjärde omgången började fick Carolina Klüft ta farväl av Olympiastadion i Aten. Flickan som alltid lyckats hade misslyckats - och alla ville veta hur det kändes:

- Jag har hört 500 000 miljoner gånger att jag inte vet hur det känns att misslyckas, men det är orättvist att säga så. Hade jag varit med i VM i Edmonton 2001 skulle jag säkert haft en motgång - och jag har haft fantastiskt många motgångar i privatlivet, så jag vet hur det känns med motgångar.

- Jag ser inte det här som ett misslyckande. Jag har en guldmedalj och åker härifrån nöjd och belåten.

Nu blev längdhoppstävlingen i helrysk historia. Tatjana Lebedeva vann på 7,07, två centimeter före landsmaninnorna Irina Simagina (silver) och Tatjana Kotova (brons).

- Det är jag inte överraskad över. Jag trodde det skulle krävas över sju meter för att ta medalj. Lebedeva har hela tiden varit min guldfavorit. Hon är schyst, trevlig och sympatisk.

Carolina Klüfts personliga rekord är 6,97, satt under en sjukamp i Tallinn i år.

- Det kändes som jag skulle kunna hoppa runt sju meter nu i finalen, men medalj hade jag absolut inte räknat med, jag hade inte räknat med någonting i längd.

Lite idrott finns ändå kvar på Klüfts säsong.

- Jag har ju en "sjukamp" till att genomföra.

"Carro" ska tävla i 100 meter, 200 meter, 100 häck, längd, höjd, tresteg och den korta stafetten under Finnkampen i Göteborg nästa helg. (TT)

TT

Mer läsning

Annons