Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubben ger inte upp - lämnar in protest

Annons

Det var Tobias Engblom som i går skrev den protest mot underkännandet av Camilla Granelids straffmål med två sekunder kvar av ordinarie matchtid som i dag når Svenska innebandyförbundet.

- Tar domaren (Niklas Lundberg, Enskede) ett sådant beslut i det läget ska han vara idiotsäker. Det tror jag inte han kan ha varit, säger Engblom.

Han tittade själv igenom matchvideon, som skickats med protestskrivelsen som bevismaterial, flertalet gånger under gårdagen.

- Jag, morsan, farsan, syrran och hennes kille och en granne som är innebandydomare och som jag knackade på hos vid nio på morgonen för att jag inte kunde vänta längre har tittat. Det är skitsvårt att avgöra, men jag tvivlar starkt på att hon drar den bakåt och då ska det vara mål, säger coach Engblom.

Hur är vinkeln?

- Den är snett bakifrån, så den är inte den bästa. Chansen att vi ska få som vi vill är minimal. Det är värre saker som förbundet har nekat till tidigare.

I höstas skrev IBF Falun en protest angående ett godkänt mål för AIK i slutsekunderna av en match i herrarnas elitserie.

- Egentligen vill jag inte älta det här eftersom det kan ses som att vi är dåliga förlorare. Men jag har pratat med både Mats Andréason (sportchef) och Jan Fahlén (ordförande) om hur vi ska bete oss, säger IBF-coachen.

Det är inte första gången Camilla Granelids "zorro-straff" döms bort i en slutspelsmatch.

Samma sak hände för tre år sedan i andra SM-semifinalen mot Örnsköldsvik.

- Men hon har tränat hur mycket som helst på den under säsongen för att den ska vara regelrätt, berättar "Tobbe" Engblom.

Men är det inte oansvarigt av både dig och Granelid att välja en straff som tidigare varit ifrågasatt i ett så viktigt läge?

- Det är klart att tanken slagit mig att vi skulle valt att lägga en annan straff för att slippa allt det här. Men jag hävdar fortfarande att det inte var något fel på straffen.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons