Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klivet ur skuggan

Annons

Euforin har tonat ner sig till belåtenhet och självtillit. Delmålet är avklarat, pallplatsen nådd.

Men om bara en och en halv månad har Therese Borssén sin absolut största utmaning framför sig, OS i Turin.

Det är självfallet där fokus ligger och all träning och alla tävlingar anpassas efter de olympiska spelen, där formen ska vara som bäst. Att pricka in det är en hel vetenskap.

- Det är svårt. Man kan inte träna så att man får en formtopp. Det blir lite som det blir.

Vad hon, och ledarna i det alpina landslaget, faktiskt kan göra är att studera tidigare säsonger för att där hitta receptet. Det handlar om att få proportionerna träning och tävling så optimala som möjligt.

Därför är programmet inför OS än så länge väldigt flexibelt. Klart är dock att landslaget nästa vecka reser ner till OS-backarna i Sestriere för att vänja sig vid miljön där.

Därefter finns en del alternativ vad gäller tävlingar, både i Europacupen och världscupen. Den sista av dem går i Ofterschwang i tyskland den 4-5 februari.

Therese vet säkert att hon kör slalom i OS, hennes bästa gren.

- Sedan om jag får köra storslalom är mest en bonus. Det beror på hur det går innan. Jag tror att ledarna kommer att kolla mycket hur det ser ut på träningarna.

Efter söndagens tredjeplats vet Therese Borssén att hon har chansen att göra något riktigt stort på OS. Och allt eftersom årets höjdpunkt närmar sig, cirkulerar tankarna runt den allt oftare.

- Jag tänker mer och mer på det. Det var kul att få ett bra resultat och nu är det inte så långt kvar. Och det var skönt att visa vad jag kan.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons