Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klasson längtar

Annons

- Fjolåret var fantastiskt roligt. Rättvikstravets sportsligt sett mest framgångsrika år. Vilken bredd vi uppvisade, bubblar det ur sportchefen Anders Klassons mun, innan han fortsätter:

- Ego Boy får ursäkta. Men att vi fått fram en av de bästa tre-åringarna (Turbo Sund) och två av de bästa 2-åringarna (Bertuzzi och Sunbird Zophie) under en och samma säsong slår allt vi tidigare upplevt.

- Lägg till det Kajsa Fricks kuskchampionat på Romme. Det är bara att hoppas att 2005 blir lika bra.

Rättvikstravet firar 50 år i år. Ett jubileum som är satt att firas tävlingsdagen den fjärde juli.

- Då gör vi en stor satsning på publiken. Ambitionen är att tränare och kuskar ska möta upp på publikplatserna och snacka trav med besökarna, avslöjar Klasson.

Rättvikstravet var en av få travbanor som i fjol ökade publikt. En positiv utveckling som manar till efterföljd. Att döma av lagt tävlingsprogram kan även årets publiksiffror hamna på plussidan.

- Båda våra marknadsdagar har tilldelats Dagens Dubbel. Vi har även permanentat V65 under midsommardagen och en annan nyhet är två höstdagar med Lunch-V5.

- Nämnda två höstdagar ersätter fjolårets inställda tävlingsdag den 17 december, berättar Klasson.

Några andra nyheter?

- Till sommaren står vår nya läktare på stallbacken klar. Vi har också skrivit kontrakt med en ny krögare, vilket ger en bättre kvalité på vår matservice, vilket varit våra ambitioner.

Slutligen bad vi sportchefen att spå i kristallkulan inför 2005. Klasson var inte sen att nappa på erbjudandet och så här spår Klasson inför nya travsäsongen:

" Leif Witasp tar tillbaka kuskchampionatet. Kajsa Frick blir tuffast emot och bakom dem lurar Åke Sundberg."

" Turbo Sund utvecklas ytterligare ett snäpp internationellt. Bertuzzis unghästkarriär fortsätter, förutsatt att han får vara skadefri."

" Under elitloppshelgen, inför 35 000 besökare, får vi se en glad Sölve Bäck efter att hans Bertuzzi vunnit treåringseliten och Turbo Sund som uppvaktas i vinnarcirkeln efter sin seger i fyraåringseliten."

Sportsliga profetior många hoppas ska slå in. Håll med om det.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons