Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klasskillnad när Forssa förlorade

Annons

- Det låter konstigt kanske, men jag tycker vi dominerade spelet i den här matchen.

- Och så har det varit tidigare också. Utan att vi lyckats klara av att utnyttja övertaget, säger Forssatränare Stefan Göras.

En psykologisk ingrediens i matchen var onekligen den straffmiss (Andreas Wallin) hemmalaget kostade på sig vid ställningen 0-1.

Mer eller mindre på direkten kom nämligen 0-2, sedan Forssaförsvaret tappat markeringen.

Då hade hemmalaget dessförinnan också skapat för både ett och fler fullträffar, inte minst i inledningen då både Jonny Harén och Andreas Wallin haft ett par riktigt heta möjligheter.

- Och vi hade ju chanser i andra halvlek också utan att kunna hitta rätt, påminner Göras.

- Så visst var vi i högsta grad med i matchen. Men det är väl så att lag i toppen av serien har det flyt som behövs. Det verkar så i alla fall.

Under andra halvan satsade hemmalaget på att flytta fram spelare, vilket förstås gjorde det glesare bakåt.

- Men ligger man under så måste man försöka något. Nu lyckades det inte men med lite flyt så hade det kunnat ge oss häng på motståndaren. Det var så jag resonerade, förklarar Forssatränaren.

I hemmalaget får mittfältare Jocke Hall och numera i Forssa spelande före detta Bragespelaren Magnus Klasson rejäla plus i kanten. I övrigt var det lite si och så mellan varven, inte minst defensivt.

FORSSA-HUDIKSVALL

1-5 (0-2)

Målen: 0-1 (15) Simon Hagman, 0-2 (41) Örjan Dahlqvist, 0-3 (78) och 0-4 (82) Sören Hagman, 0-5 (87) Mikael Skärvold, 1-5 (88) Jocke Hall.

Domare: Andreas Svahn, Karlskoga.

Publik: 100.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons