Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassisk tävling ställs in

/

Annons

Dala-Järna-esset hade ett makalöst tävlingsår 2006. Som motocrossåkare tog han SM-guld i MX1- och MX3-klassen, som enduroåkare vann han, precis 2004, en prestigefylld trippel: Ränneslättsloppet, Novemberkåsan och Gotland Grand National.

- När jag funderade över den här säsongen, om jag skulle satsa vidare eller inte, så var ett tungt vägande skäl till att fortsätta just Gotland Grand National. Jag hade ju chansen att vinna tävlingen för femte gången och såg fram mot fighten, säger Nilsson.

Men när Försvarsmakten hoppade av som huvudsponsor för den klassiska endurotävlingen tvingades arrangören att ställa in på grund av sviktande ekonomi. Beslutet togs i helgen.

- De sista åren har vi sett att vi inte får in det vi behöver. Därför drar vi åt handbromsen nu, innan vi går back, säger GGN:s ordförande Curt Jörholt till TT.

Arrangörens förhoppning är att Gotland Grand National kan köras nästa år.

Sedan starten 1984 är tävlingen en årligen återkommande höjdpunkt för enduroentusiasterna och samtidigt världens största med sina 2 000 deltagare.

- Att den inte körs i år är verkligen trist. Det är ju en folkfest, något som väldigt många ser fram mot. Bland motionärerna är en start på Gotland något som många motiverar sin träning med. Jag hoppas verkligen inte att sporten tappar utövare på grund av det här, säger Mats Nilsson.

Han anser att svensk enduro annars är på uppgång efter några tuffa år.

- Det kommer fler och fler unga åkare som har potential och är villiga att lägga ned den tuffa träning som krävs. Jag tror att några av dem också kan bli aktuella för att slåss om topplatser i VM framöver, säger Nilsson.

Mer läsning

Annons