Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassisk skidfest väntar i Idrefjällen

Annons

Årets Idre- och Särnatävlingar har fått status av Vattenfall Cup för juniorklasserna. Ursprungligen skulle de även ha körts som dubbel jaktstart med skidbyte. Den brist på snö som råder gör att arrangörerna i samförstånd med skidförbundet har ändrat programmet till att bli en klassisk helg med alla juniortävlingar i klassisk stil.

- Tävlingar blir det och vi har riktigt bra spår, säger Sven Larsson efter en besiktning av snön på Idre Fjäll.

- Vi kommer att använda det tuffa 2,5 km spåret som kommer att köras i sex varv. Det innebär också fäbodbacken sex gånger för herrarna, säger Sven Larsson.

Den snö som nu räddar tävlingshelgen är den snö som sparades från i fjol och lade ut i början av november.

- Till veckan ska det nu bli lite kallare och då blir det inget problem med skidspåren, lovar Sven.

Idre- och Särnatävlingar innehåller också stora ungdomsklasser samt internationella seniorklasser för herrar- och damer.

- Vi vet att det kinesiska landslaget med "Peken" Rönnestrand kommer att komma hit. Kanske dyker det också upp någon svensk landslagsåkare. De ligger ju på läger i Ramundberget, funderar Sven Larsson.

Efter lördagens tävlingar blir det klassisk sprint på söndagen. Då på en del av varvbanan där även ungdomarna kommer att få köra efter juniorernas lopp, men i fri teknik.

- På så vis kommer ungdomarna att få köra både klassisk och fri teknik, säger Sven Larsson.

Tävlingar som enbart kan genomföras tack vare snö som sparats från den förra vintern, det på annars så snösäkra Idre Fjäll.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons