Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Klart till 90 procents säkerhet"

Annons

Förbundskapten Ulf Karlsson är inte långt ifrån att få dela ut ytterligare några VM-biljetter.

- Till 90 procents säkerhet blir det ett lag på damernas korta stafett.

Teoretiskt är kriterierna för ett stafettlag redan uppfyllda. Karlssons krav på 11,63 i snitt på fyra tjejer grejades efter Jenny Kallurs 11.55 i Karlstad. Men än så länge räcker det inte för att addera de återstående 10 procenten.

- Tävlingen under SM blir väldigt viktig. Carolina vet vi att hon springer fort med flygande start och det ska bli intressant att se vad Sanna Kallur kan göra, säger Ulf Karlsson.

Enligt Karlsson är det dessa båda tillsammans med Jenny Kallur som laget kommer bestå av, plus en fjärde tjej.

- Det räcker inte bara att springa fort utan även om växelsäkerhet. Ett VM är stort att vara med i och vi har en del oprövade kort.

De som ligger närmast en plats som fjärde tjej är Emelie Barenfeldt, som sprungit på 11,72 och det mer oprövade kortet Daniela Lincoln-Saavedra, som sprungit hundradelen snabbare.

Hur långt kan ett formtoppat svenskt stafettlag klara sig på 4x100 meter?

- Final tror jag inte på, men däremot ett svenskt rekord och en tionde-elfte plats är mycket möjligt.

Ulf Karlsson kan dock få ett annat problem att tänka på inför VM. Skulle även de damer som är tilltänkta för 4x400 meter börja göra bra ifrån sig fram till VM, måste han välja bort ett av lagen.

- Ja, Carolina Klüft är en viktig del i båda lagen och det är inte aktuellt att hon springer båda distanserna, men än så länge har de inte visat några resultat som räcker på 400 meter.

JOHAN BENGTS

Mer läsning

Annons