Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart på en dag

Annons

Han har haft en tung vår med penicillinkur efter penicllinkur. Förra helgen visade han med sin tredjeplats på Kjells Tur att han var på väg tillbaka.

Och när kedjan låste sig för Anders Ljungberg, Hakarpspojkarna, ryckte Modin åt sig en så stor ledning att ingen kunde hota honom.

- Det var skönt att kunna köra avslappnat. Jag kan inte påstå att jag tog det lugnt, men jag körde utan stress, förklarar Modin.

I dag åker han till Norge för att delta i Ringerike på landsväg.

- Nio tävlingar på nio dagar. Det blir tufft, men samtidigt väldigt roligt och en stor utmaning. Jag har varit tvåa två gånger på Ringerike och vill gärna vinna det. Även om jag inte känner mig tillräckligt tränad, så hoppas jag, säger Modin.

I herrjuniorklassen blev det också dalaseger. Naténs Matthias Wengelin visade inte konkurrenterna någon nåd. Han vann alla etapper i stor stil och var nästan sju minuter före tvåan Max Öste-MacDonald, Spårvägen.

- Det kändes riktigt fint hela helgen. Det är skönt att vara hemma igen, och jag har riktigt längtat efter att träna och tävla i terrängen hemikring igen, säger Wengelin, som till vardags pluggar på cykelgymnasiet i Skara.

Det ska däremot inte Mattias Nilsson, Falu CK, göra. Nilsson vann P15-16. Han var också fullkomligt överlägsen.

- Jag kom in på några idrottsgymnasier, men jag tycker jag har allting i Falun. Jag har bra träningsmöjligheter och bra tränare för både cykel och skidåkning. Varför byta något som är bra mot något som kanske till och med blir sämre? säger Mattias Nilsson.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons