Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med ny Dametta

Efter många om och men är det nu klart:
Svensk fotboll får en Dametta med 14 lag från och med 2013.
– Det är suveränt, nu blir det ett grymt kul 2012, säger Olle Davidsson, ordförande i Kvarnsveden.

Annons

Den planerade förändringen att nuvarande Norretta och Söderetta med sammanlagt 24 lag, slås ihop till en Dametta med 14 lag, har skapat protester från Norrlandsdistrikten, och länge såg det ut som att ett beslut i frågan skulle ske först den 25 februari på ett extrainsatt representantskapsmöte.

Nu klubbades dock förslaget igenom redan på det ordinarie representantskapsmötet, som hölls under fredagen.

Dalarna har två lag i Norrettan, Kvarnsveden och Gustafs, och för de lagen blir det ett intressant övergångsår 2012, när kvalificeringen till den nya Damettan ska ske.

– Det blir grymt kul och de två första lagen i de båda division 1-serierna får kvala mot varandra om två allsvenska platser. Lag 3–6 sitter säkert medan bästa sjunde lag får kvala om en plats i Damettan mot ett division 2-lag. Det blir verkligen skarpt läge.

Vilken blir Kvarnsvedens målsättning under 2012?

– Att kvala in till Damettan är vår absoluta ambition och målsättning.

Under representantskapsmötet blev det också klart att Ånge tar Sjötulls, laget som på grund av ekonomiska problem drog sig ur serien, plats i division 3 Södra Norrland.

I samma serie spelar även Avesta, Forssa och Kvarnsveden.

Nyheter i övrigt är att Svenska cupen för herrar ändrar speltermin från nuvarande vår–höst till höst–vår, som ett led i att skapa fler möjliga tävlingsmatcher under vinterhalvåret.

Annons