Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för konstfruset

Annons

Efter fyra års arbete står det klart att Karlsbyhedens IK får finansiering för en konstfrusen bandyplan till hösten. Men det var nära att projektet gick i sank då kommunen inte har hunnit besluta om en bankgaranti. Den krävdes för att kylaggregaten till isbanan skulle levereras, som Falu Kuriren berättat om i en tidigare artikel.

- Det var ett rent missförstånd mellan kommunen och klubben. Vi har hela tiden varit positiva från kommunens sida, säger kommunalrådet Dan Westerberg.

Nu har samtliga partiföreträdare gett sitt ja till att kommunen går in som borgenärer. Det formella beslutet tas dock först den 14 september. Under mellantiden har en lösning arbetats fram mellan Karlsbyhedens IK och Föreningssparbanken. Borgenärerna har valt att vara anonyma.

- Det är många som har offrat kvällar och semestrar för att lösa detta, berättar Göran Mossberg, ordförande i Karlsbyhedens IK.

Projektet Konstfruset kostar 6 miljoner kronor. Förhoppningen är att även företag och allmänhet går in och stöttar projektet genom att köpa rör till banbädden. Totalt behövs elva mil rör. Än så länge har klubben sålt för 100 000 kronor. Satsningen på en konstfrusen bandyplan betyder att säsongen går från åtta veckor till mer än det dubbla. Rekryteringen underlättas därmed betydligt från såväl Karlsbyheden som grannbyarna.

- Planen ökar tillgängligheten för hela kommunens ungdomar samtidigt som Lugnet får avlastning, säger Torsten Sundén.

När projektet står färdigt i november har Karlsbyheden både en sjumannaplan och en stor plan, vilket är unikt för Dalarna.

- Det här betyder mycket för ungdomarna och för bandyns framtid, säger Niklas Groth i projektgruppen Konstfruset.

MALIN PERS

Mer läsning

Annons