Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klarar hon gallringen?

Annons

Leksandsbacken Therese Bond är en av 33 tjejer som tagits ut av Svenska Ishockeyförbundet i en bastrupp med sikte på OS i Turin 2006.

En trupp som till OS ska vara bantad till 20 spelare.

Vägen till bastruppen tog Therese i vintras genom först ett regionläger i Gullsmedshyttan och sedan en regionlagsturnering i Flen, då hon tillsammans med tre andra Leksandstjejer fanns med i Team Väst.

- Sedan ringde de från Hockeyförbundet och sa att jag skulle vara med på lägret i Skåne den 27 juli-3 augusti, berättar Therese.

Att hon sedan under våren var med och förde Leksand till serieseger i division II och avancemang till division I - högsta serien - gjorde henne inte mindre intressant för landslagsledningen.

- Det var lite oväntat att vi skulle gå upp eftersom vi året innan kommit sist. Och nog har vi möjlighet att i alla fall hålla oss kvar i ettan, säger Bodatjejen övertygat.

Om Leksand inte klarar det så lär i alla fall Therese Bond finnas med i Sverigetoppen under lång tid framöver.

Om hon bara orkar.

Totalt ska tjejerna i OS-satsningen vara tillsammans 490 dagar under de knappt fyra åren fram till det italienska huvudmålet.

- Självklart siktar jag på att komma med i OS-laget. Men jag vet att vägen dit är lång och att det krävs hårt jobb, säger Therese Bond.

Vad är din styrka som ishockeyspelare?

- Jag är definitivt ingen poängmaskin. Men jag gör inte så många fel. Och så blir jag aldrig nervös, säger hon.

Inte ens inför vad som väntar den närmaste veckan?

- Det känns lite pirrigt, men jag får ta det som det kommer, avslutar Therese.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons