Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klara för ungdoms-OS

Annons

I konkurrens med åkare som är ett år äldre har Åsa och Fredrik kvalificerat sig i skidskytte till ungdoms-OS, som går i Spanien i slutet av februari.

Efter att ha visat goda resultat tidigare i vinter vann Limaduon den sista uttagningstävlingen som avgjordes i samband med talanggruppens träningsläger i idre.

Åsa och Fredrik har båda tidigare varit ute på landslagsuppdrag tillsammans. Förra säsongen fick de representera Sverige i en ungdomslandskamp.

-Men ungdoms-OS blir nog litet annorlunda, säger Fredrik. Det kommer att bli en litet större trupp från Sverige, med deltagare i andra idrottsgrenar också. Det ska bli en upplevelse.

Lima har ju också juniorerna Carolin Westling och Tobias Arwidson i landslaget. De ska delta i junior-VM, som avgörs i Italien med början nästa vecka.

Därtill är senioren Jacob Börjesson ute på världscupturné med landslaget.

-Det är roligt att det går så bra för våra åkare. Vi har också flera andra på gång, så det ser bra ut för framtiden, säger limatränaren Roger Westling, också VM-aktuell som ledare i junior-VM.

I Lima rustar man även för att arrangera SM i skidskytte i månadsskiftet mars-april. Då ska de egna åkarna visa upp sig på hemmaplan. Då får man sannolikt också se de stora stjärnorna i Limaspåren, som Anna Carin Olofsson, Björn Ferry och Carl-Johan Bergman.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons