Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kirstens väg tillbaka

Annons

Hon valde i juni att ta en timeout från allt stavhoppande, efter en stressfraktur för ett år sedan, och därefter bara två tävlingar.

Kirsten hade då en tung period och upplevde en enorm press utifrån inför OS.

En timeout var det enda tänkbara för henne.

Men nu, efter några månaders tystnad, är hon sakta men säkert på väg tillbaka.

- Jag trivs i Karlstad, även om jag inte kommit in i livet helt och hållet känns det bra. Jag mår mycket bättre nu också, säger Kirsten Belin.

Hennes mentale tränare Christian Augustsson bor i Karlstad och han är väldigt glad över Kirstens utveckling.

- Hon har fått ordning på sin vardag, och framför allt har tiden i tystnad gett träningsro. Jag är väldigt glad att hon, tillsammans med Ulf Karlsson, går lugnt och fint framåt och skapar en trygghet, säger Augustsson.

Han erkänner att det blev ansträngt för Kirsten i våras, att en del beslut togs alldeles för snabbt, men säger samtidigt att Belin är på rätt väg nu.

- Det verkar som alla delar faller på plats nu. Mycket jobb återstår, men det känns inspirerande att se henne träna. Den energi hon lägger ner nu kan hon sedan leva av länge. Vi ska inte försöka stressa och det gäller att inte hoppa över några steg, utan låta allt ta sin tider, menar Christian Augustsson.

Rent sportsligt har Kirsten Belin alltså svårt att veta var hon står, men hon är nöjd med träningen hos förre förbundskaptenen Ulf Karlsson.

- Det är ett helt annat upplägg. Jag har svårt att förklara, men det känns som vi får någon form av helhet i träningen. Det är mer som är annorlunda, men så blir det alltid när man byter miljö. Det är svårt att jämföra, men det känns att jag går framåt.

- Jag trivs och mår bra, avslutar Kirsten.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons