Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kirsten tvingas vila

Annons

I kvinnogalan i Aten förra onsdagen kom verkligheten ikapp Kirsten Belin, 25.

Hon tog sig inte ens över ingångshöjden 4,10 efter att ha tappat greppet om staven i andra försöket.

- Jag slog mig när jag tappade greppet. En fot och ett knä fick en smäll. Det kändes inte så farligt samma kväll, men dagen efter fick jag mer ont i foten, berättar Belin.

- Jag har tappat greppet en gång tidigare (DN-galan 2003). Då fick jag en stressfraktur, så någonting står inte rätt till.

I kombination med alla andra sjukdomar och skador som förföljt henne väljer hon nu att göra ett uppehåll från tävlandet.

- Kroppen känns som ett litet vrak. Nu får alla skador läka ihop, säger Kirsten.

I går skulle hon varit i franska Lille, men strök sig och väljer i stället att tillbringa veckoslutet hemma hos pappa Sverker och mamma Ulla i Borlänge.

- Det blir inget tävlande i Warszawa (nästa helg) och Europacupen (midsommarhelgen) var det osäkert med ändå. Jag får sikta på att det funkar i juli i stället, säger Kvarnsvedentjejen.

Tävlingsprogrammet då kan dock bli ett annat än det som var planerat från början.

- Jag vet inte om jag kommer tävla i Lausanne och Paris, det kan bli Världsungdomsspelen (Göteborg) i stället, för att komma igång, säger Kvarnsvedenhopparen.

Samtidigt som hon har stora problem går konkurrenterna om platserna till EM i Göteborg i augusti från klarhet till klarhet.

Hanna-Mia Persson är i sitt livs form, Linda Persson hoppade i veckan 4,30 och Maria Rendin har klarat 4,20.

- Jag är inte förvånad, de har gjort ungefär vad jag förväntade mig. Men jag hade ju tänkt att jag skulle hoppa som Hanna-Mia..., säger Kirsten.

Enligt grenutvecklingsansvarige Thomas Kyöttilä är dock inte EM-platsen i fara för Kirsten, som gjorde 4,20 i Loughborough för två veckor sedan - än så länge.

- Om hon inte kommer igång och Linda och Maria hoppar 4,40, då kan det bli hårt om platserna, säger han.

Kirsten Belin har stressat igång tidigare, men kommer inte göra det igen, trots konkurrensen om EM-platsen.

- Jag har precis fått ett mejl med hoppet från första tävlingen i Loughborough och det ser väldigt bra ut, mycket bättre än i vintras. Blir jag bara hel kommer hoppningen fungera, säger hon.

- Det är klart att det här stör säsongen. Men jag har inte så mycket val. När kroppen säger ifrån måste man lyssna på den.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons