Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kirsten säkrade SM-guldet enkelt

Annons

Guldmedaljören blev naturligtvis Kirsten Belin. Kirsten vann stavhoppsguldet utan att vinna tävlingen - med i SM-startlistorna fanns en hel del utländska deltagare utom tävlan.

Danskan Marie B Rasmussen hoppade högst på nya danska rekordet 4,23.

Kirsten försökte också på den höjden, men lyckades inte ta sig över och stannade på 4,13, då hon stått över på 4,18 - den höjd där hennes främste svenska motståndare Hanna-Mia Persson rev ut sig.

Falu IK:s två brons vanns något överraskande av Torbjörn "Grycksboexpressen" Eriksson, som blev trea på såväl 60 meter som 200 meter.

- Ett resultat jag får vara mycket nöjd med, menar Torbjörn. Jag har tränat på tok för lite på grund av skador och sjukdom, och har inte alls den ork jag borde ha. Men det här kändes mycket positivt, så nu kan jag satsa på att träna hårt igen.

På lördagens 60 meter hade Torbjörn 6,83 i kvalet och 6,79 i semifinalen. Men i finalen fick han nöja sig med 6,84.

- Finalen gick inte bra, slår han fast. Jag var både lite trött och kände mig spänd. Men jag är ändå överraskad över att det gick så bra på 60 - det är ju den längre distansen, 200 meter, som normalt är min klart bättre.

Vann gjorde Patrik Larsson på 6,64.

På söndagens 200 meter upprepade Torbjörn tendensen från lördagen - snabbare i semifinalen än i finalen. I semi sprang han på 21.60 och i finalen på 21,73.

- Jag hade faktiskt hoppats på en något bättre tid på 200. Men bristen på träning har större betydelse ju längre sträckan är. Och att det gick saktare i finalen än i semifinalen var fullt naturligt - jag hade en betydligt sämre banlottning i finalen. Hade jag, liksom i semifinalen, haft bana fyra istället för bana två, hade det säkert betytt en tiondels sekund snabbare löpning.

Här var det en mycket tät guldkamp. Johan Wissman slog Johan Engberg med några tusendelar. Segertiden blev 21,074.

Övriga daladeltagare som gick till SM -final var Falu IK:arna Jon Andersson (åtta på 800 meter på 1.52), Sebastian Lindén (sexa i tresteg på 14.61), Malin Larsson (sexa i tresteg på 12.23) och Johan Persson (åtta i kula på 15.68).

Falubon Linda-Marie Mårtensson fortsatte naturligtvis sin tioåriga vana att vinna damernas kula. I år blev segerlängden 16.59.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons