Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kirsten nöjd finalist

Annons

Det var knappt att hon tog sig till EM, men då biljetten var säkrad var hon glad att bara ha kommit dit. Gränsen till finalen var 4.35 meter, åtta centimeter över Kirstens svenska rekord.

I kvalet seglade hon över 4.35 och då väntade sig alla, inklusive Kirsten själv, att hon skulle komma åtta, sist av finalisterna. Men hon kom sjua.

Hon började med att klara 4.30 och stod sedan över 4.35, men rev ur sig i rekordförsöket på 4.40.

- Det känns helt otroligt. Jag börjar lära mig hoppa med den nya staven nu, och jag hoppas att jag gör fler framsteg till sommaren, säger hon.

Då är EM i München det stora målet. På Eriksgatan, som Kirsten vandrat ända sedan hon började med stavhopp, har hon fått många tips och råd av tjejer som hon i dag är bättre än.

- Det var många tyskor som gratulerade mig när jag tog mig till final, jag har nästan blivit en i gänget där, men det är väl aldrig kul för dem när någon kommer ifatt och går förbi. Speciellt inte när det är någon som de räknat med att alltid vinna mot, säger en mycket glad Kirsten Belin.

Nu till veckan är hon åter hemma och fortsätter tyskastudierna vid högskolan i Falun och nästa helg är det landskamp som gäller. Det finns egentligen bara ett orosmoment som kan stoppa Kirstens framfart.

- Jag vet inte hur jag ska leva upp till förväntningarna nu när det går så bra. Men jag lovar att jag ska fortsätta satsa och göra mitt bästa, säger hon.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons