Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kirsten nådde högst

Annons

- Jag är nöjd ändå, menar Kirsten. Jag är ju faktiskt lite förkyld fortfarande. Men jag brukar tydligen göra bra ifrån mig när jag är förkyld. Jag har faktiskt vid ett tillfälle satt svenskt rekord när jag var förkyld.

Det var en jobbig tävlingsdag för Kirsten. Redan på uppvärmningen fick hon dagens första uppvaktning. Det var Bengt Westerberg, friidrottsförbundets ordförande, som gratulerade till förra årets alla svenska rekord.

- Även om dom är överspelade nu, menade han. Kirsten har ju fortsatt att slakta svenska rekord även i år. Men det får vi uppvakta för nästa år,

Tävlingen pågick länge innan Kirsten gick in i den. När Kirsten sedan tog 3.88 i sitt första försök, fanns faktiskt bara ytterligare två tjejer kvar i tävlingen - Kalmars Hanna-Mia Persson och Växjötjejen Linda Persson.

Hanna-Mia gick in i tävlingen på 3.98, och tog övertygande. Det gjorde både Hanna-Mia och Kirsten på 4.08 också, men Linda tog först i sitt andra.

På 4.18 rev sedan både Hanna-Mia och Linda ur sig. Kirsten valde att stå över höjden. Och lite spännande blev det när Kirsten rev sitt första försök på 4.23. Men i andra försöket satt höjden utan problem.

Sen blev det 4.33 också i andra försöket, innan Kirsten begärde upp ribban på svenska rekordhöjden 4.43. Men där gick det inte så bra - den här gången.

- Det var ju synd att jag inte fick bjuda Gävleborna på ett nytt svensk rekord, tyckte Kirsten. Men jag har lite problem med tekniken.

Det finns olika sorter av stavhoppare. Vissa är teknikhoppare och utnyttjar stavens svikt och böjlighet för att svinga sig över. Andra, som Kirsten Belin, lever mera på sin fart.

- Vi diskuterar faktiskt om jag skall byta stav, säger Kirsten. Inte stavmärke alltså, utan stav. Det är möjligt att jag hoppar bättre med en kortare stav - och det skall vi testa inför nästa säsong.

Men nu var det segern att fira. Journaliterna från dagstidningarna stod på kö och trängdes med radio- och tv-team, tävlingens intervjuspeaker och andra. Och vid staketet stod gratulanter och autografjägare i flerdubbla led och väntade på Kirsten.

Först flera timmar senare var det hela klart. Guldet fanns i Kirstens hand, tillsammans med blommor och presenter.

Det är ingen tvekan om att man blir populär av att vinna SM. Och vinner man SM - ja, då blir det till att åka hem och packa nästa väska för utlandsresa - Finnkampen går ju i Finland i år.

Mer läsning

Annons