Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kirsten mot nya höga mål

Annons

Jodå, det händer mycket nu kring Kirsten Belin, 20.

Talangfull stavhopperska, vars nästa uppgift blir den stjärnfyllda Globen-galan på onsdag, där hon får möta världseliten inför storpublik.

- Och då ska jag försöka hoppa med en längre stav, gubevars.

- Det kan bli vad som helst mellan fiasko och succé, säger Kirsten.

Vars liv numer kretsar kring stavhoppandet.

- Jag tränar upp mot fyra timmar om dagen under uppbyggnadsperioden på höstkanten.

- När tävlingarna börjar blir det kortare pass förstås men nog försöker jag träna varje dag i alla fall, säger hon, 20-åringen som tycker stavhopp är det roligaste som finns.

- Det trodde jag knappast när jag som 8-9 åring började idrotta.

- Då var det gymnastik som gällde, när sen Janne Diffner, själv gymnast en gång, ville att jag skulle prova på stavhopp var jag väldigt tveksam.

- Jag var ju rädd för nästan allting som yngre, minns hon.

I dag är det andra bullar.

I raketfart har hon klättrat uppåt i dubbel bemärkelse och i dag räknas Kirsten som ett framtida svenskt friidrottsess av bästa märke.

- Men jag vill inte sia om hur högt jag kan hoppa. Varken den här säsongen än det tiotal, minst, jag hoppas ska följa på den.

- Det är i alla fall OS, och helst då i ett finalsammanhang, som är drömmen. Om inte i Aten om två år så i alla fall i Peking 2008. Då ska jag vara som bäst, lovar hon.

Kirsten fick alltså priset som "Borlänges främste" i går och sedvanligt kunde Alliansen belöna folk på ledarsidan också.

Berit Berglund, handbollsesset som fått "Bästapriset" hon också en gång i tiden under åren som firad stjärna i Borlänge HK och som numer ägnar sina tjänster åt Borlänge Bordtennisklubb, fick stipendiet (5000 kronor) för kvinnliga ledare.

Rolf Möller, Borlänge Simsällskap, och "Peo" Gunnars, Bågskytteklubben Dalpilen, fick dela priset på herrsidan medan Dennis Källman, Borlänge Cykelklubb, erhöll ledarstipendiet för ungdomar.

Borlänge CK fick ytterligare en man "på podiet" den här kvällen förresten.

Entusiasten och ledarprofilen Lars Westerlund fick Alliansens högsta utmärkelse, standaret, för sina 30 år i alliansarbetet.

I övrigt var det val förstås där sittande au fick nytt förtroende i form av "Peo" Friberg ordförande, Ulla Solfbergs vice ordförande, Gunnel Sandström kassör, Peter Howe sekreterare, samt Raimo Sauhke, Irene Strand och Bo Bjurman.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons