Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kirsten i högform

Annons

LUGANO, Schweiz

- Men det var inte tyskorna jag fick störst problem med. Hanna Mia Persson, landslagskompisen, gav mig tuffaste matchen, berättar Borlängetjejen på telefon från flygplatsen i Milano på söndagskvällen.

För Kirsten handlade den här tävlingen i första hand att prova full ansats med den nya styvare stavarna.

- Jag klarade 4,20 men var lite för trött för att orka komma högre. Men det räckte lite överraskande till seger (Hanna Mia hoppade 4,15) så då får man väl vara nöjd ändå.

- Inte minst som mina tyska konkurrenter legat på höjder runt 4,40-4,50 tidigare, säger Kirsten, vars säsong nu startat på allvar.

- Det blir ett tufft program framöver en tid. Närmast ska jag hoppa i Kassel i Tyskland på fredag, sedan väntar GP-tävlingarna i Göteborg och sedan rullar det på.

- Förhoppningsvis ska jag under resans lopp hitta timingen ordentligt i hoppningen, den känns lite sisådär just nu, tycker hon.

Tävlingen i Lugano var för övrigt första tävlingen på ett år med full ansats för 24-åringen.

- Nu blir det så i fortsättningen också är det tänkt.

- Det är ett måste om jag ska nå de riktigt stora höjderna, vilket krävs om jag ska nå mitt mål för den här säsongen, att komma till VM.

Under galan i Lugano gjorde Kristen en hel del inhopp, vilket förstås tog på krafterna.

- Att hoppa med nya stavar och med full ansats kräver en hel del. Därför ville jag testa ordentligt under inhoppningen.

- Kanske tog det lite för mycket kraft ur mig, något riktigt bra hopp på 4,30 lyckades jag i alla fall inte få till, medger hon.

Några dagars träning i Karlstad väntar närmast innan tävlingen i Kassel.

- Under dem hoppas jag hitta bättre timing i hoppningen. För mig är det just nu viktigast att det känns bra i hoppningen, resultaten får komma när de kommer, säger hon.

Den första segern internationellt på lång tid är i alla fall ett faktum nu och bara det är förstås ett steg i rätt riktning. Inte minst mentalt.

- Att vinna är alltid roligt, som hon själv uttrycker saken.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons