Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kirsten har tävlat färdigt

Annons

- Tre medaljer. Och dom fixar Jenny och Susanna. Men vi har många som har chans på finalplatser och poäng.

Falu IK:s friidrottsledare Björn Lindgren försöker vara realistisk i sina tips om klubbens tänkbara framgångar i helgens SM i friidrott i Karlstad.

Att Jenny och Susanna Kallur ska ta medaljer i sina starter är inget djärvt tips. På 100 meter häck finns det ingen svenska som normalt sett ska kunna hindra en Faludubbel. Frågan är väl snarast vem som tar guld och vem som tar silver.

Jenny Kallur har i år de överlägset bästa tiderna. 12.88 som bäst. Susanna, med personbästat 12.74, har i år fått nöja sig med 13.13 på det fåtal starter hon gjort efter sin svåra skada. Men för henne gäller det att under SM göra ett resultat under 13.00 för att få åka med till OS i Aten.

- Egentligen innebär skadeuppehållet att Sanna just nu befinner sig någonstans i "december" träningsmässigt, säger tränaren Bengt-Erik Blomkvist.

Med utgångspunkt från det är hennes 13.13 just nu imponerande tider.

- Det har gått över all förväntan med rehabiliteringen, säger "Benke". Och hon blir bättre och bättre för varje dag som går. Formen är på väg uppåt. Jag skulle inte bli förvånad om hon tar sig under 13 sekunder vid SM.

Att Susanna har kapacitet för tider under 13 sekunder vet vi ju sedan tidigare. Men tyvärr skulle hon väl behöva flera tränings- och tävlingstillfällen för att komma ikapp det hon tappat. Det är tveksamt om tiden har räckt till...

Att Jenny ska ta medalj även på 100 meter verkar lika självklart som att hon ska göra det på 100 häck. Det enda som kan hota guldet på den distansen är Carolina Klüft.

Men bakom dessa två tjejer är det tunt med medaljchanser för dalaklubbarnas del. Kvarnsvedens Kirsten Belin finns visserligen med på startlistan i stavhoppet.

- Men hon kommer inte till start, säger hennes tränare Ulrik Mattisson. Hon har tre veckors träningsuppehåll just nu, och kommer troligen inte att tävla något mera i sommar.

Rykten har talat om att Kirsten kommer att lägga av för gott.

- Men det tror inte jag. Kirstens problem ligger inte på det fysiska planet just nu. Snarare handlar det om att lyckas när det gäller. Där har hon en del problem. Men jag är helt övertygad om att hon kommer att fortsätta.

Följande dalafriidrottare finns i övrigt anmälda till de tre tävlingsdagarna i Karlstad: Linda Olsson, Falu IK (400 och 800 meter), Jenny Sjöström, Falu IK (800 meter), Malin Larsson, Falu IK (längd), Elisabeth Engström, IFK Mora (5000 och 10 000 meter), Lotta Andersson, Kvarnsveden (stav), Markus Ottesen, Falu IK (höjd), Sebastian Lindén, Falu IK (tresteg), Johan Persson, Falu IK (diskus), Clas Jansson, Kvarnsveden (5 000 och 10 000 meter), Björn Bergström, Kvarnsveden

(5 000 meter).

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons