Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kirsten förtvivlad

Annons

Kirsten klarade 4,13 i andra försöket men när hon skulle hoppa på nästa höjd, 4,22, hade regnet dragit in över Värendsvallen. Ett regn som gjorde stavhoppandet mer eller mindre livsfarligt.

- Funktionärerna uppmanade oss att bryta och vi tävlande tog det beslutet gemensamt. Händerna var genomblöta och det var omöjligt att få grepp om staven, säger Kirsten.

Kirsten gjorde visserligen två försök på 4,22, men sprang bara igenom och gjorde ingen antydan till att försöka hoppa.

- Det kändes ju så jättebra på inhoppningen och det hopp jag klarade 4,13 med var ganska bra, även om jag kom lite för nära ribban.

I Europacupen i Finland i midsommarhelgen var vädret nästan ännu sämre än i Växjö. Regn, blåst och kylslaget väder gjorde hoppningen där minst sagt svårbemästrad och Kirsten stannade på 4,10.

I går blev det alltså 4,13, sju centimeter under hennes årsbästa.

- Ja, 4,13 är ju inte mycket att skryta med, men hade vädret varit bättre i dag tror jag att det kunnat bli ett nytt årsbästa.

Kirsten fick utepremiären uppskjuten på grund av en handskada och nu har hennes två senaste tävlingar mer eller mindre regnat bort.

- Det känns så frustrerande att det ska vara så dåligt väder när jag hoppar. Alla andra grenar går ju att genomföra i regn, men inte stavhopp. I alla fall inte när det regnar så här mycket.

Kirsten tävlar i Världsungdomsspelen i Göteborg det här veckoslutet, i U23-klassen på fredag och i seniorklassen på söndag.

Gissa om Kirsten önskar sig uppehållsväder.

Mer läsning

Annons