Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kirsten - en oväntad gäst

Annons

- Jag har klämt menisken i den vänstra handen och skadan inträffade på sista passet innan vi åkte till Cypern på träningsläger, berättar Kirsten.

Skadan gör att Kirsten skjuter upp säsongspremiären i drygt två veckor. Första stavtävlingen blir antingen i Rehlingen 9 juni eller i Kassel fyra dagar senare.

- Jag var ju hel hela förra säsongen och jag är glad att skadan inte är så allvarlig. Dessutom hade det varit värre om en fot varit skadad.

Stavhoppning och skivstångsträning är uteslutet, men Kirsten kan ju träna allt annat, som snabbhet.

- När jag kom hem från Cypern tidigare i veckan bestämde jag mig därför att ställa upp på 100 meter i Scandicspelen.

Ett nytt prydligt personligt rekord - 12,88 mot tidigare 13,24 som bäst - blev det för Kirsten, men helst av allt hade hon nog sluppit 100-metersloppet och i stället kunnat ägna sig åt stavhopp.

- Visst, men något som är bra är att jag kör mycket snabbhetsträning just nu, har nog aldrig varit så snabb. Dessutom är det viktigaste att vara i form i juli-augusti då de viktigaste tävlingarna avgörs.

Falu IK:s medeldistanslöperska, Petra Kindlund, sprang både 100 meter och 200 meter i Scandicspelen.

- Det var ett år sedan jag senast sprang 100 meter, men jag gör det för att träna snabbheten, berättar hon när hon pustar ut efter loppet.

Till helgen har Falu IK sin första seriematch och då springer Petra, den för henne mer normala distansen, 1 500 meter.

En som tävlade flitigt i Scandicspelen var Kvarnsvedens Malin Frisk i F13-klassen. Hon tävlade inte bara flitigt, hon var en nästan lika flitig besökare högst upp på prispallen.

Malin vann höjd, 60 meter häck, 200 meter och blev femma på 80 meter.

80-metersfinalen som för övrigt bara gick någon minut efter att hon säkrat segern i höjd på nya personliga rekordet, 1,51.

- Tidigare hade jag 1,43 som bäst i höjd och jag vet inte varför det gick så bra att hoppa i dag, säger Malin.

Friidrottat har Malin gjort i fem år och hon gillar det mesta. Längd, höjd, tresteg och löpdistanser upp till 600 meter.

- Men i kastgrenarna tävlar jag inte, berättar hon.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons