Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KIK värvar toppspelare

Annons

De två det handlar om är målvakten Driss el Assmar och tekniske Mohammed al Kantari, två spelare som spelat i Ludvika FK det senaste året men som efter el Hachmis övertalning nu följt med till Kvarnsveden.

Mest namnkunnig i duon är förstås väldige målvakten el Assmar, en 30-åring som dels spelat allsvenskt i både Malmö FF och Enköping, dels också har landslagsmeriter från Marocko.

Men även al Kantari, 29, är en sevärd spelare som KIK-ledningen hoppas mycket av, antingen som offensiv mittfältare eller forward.

- De har sett väldigt bra ut på träningarna. Och kan vi använda de här båda killarna en bit in i serien är det bonus. En rejäl sådan, säger KIK-tränaren Roger Lundin.

Både el Assmar och al Kantari har skrivit på för obestämd tid, i el Assmars fall finns planer på att under säsongen kunna få kontrakt med någon marockansk förstadivisionsklubb under sommaren.

-Att spela i en mindre klubb fram till dess gör inget för min del. Jag har opererat ett knä och vill i lugn och ro kunna få den matchträning som behövs för att komma i form igen, förklarar han.

Idag är han till 80 procent återställd efter operationen men lagom till KIK:s seriestart mot Gimo hoppas han vara helt fit for fight igen.

Meningen var att el Assmar i fjol skulle spela för Ludvika FK men därav blev inget på grund av knäskadan.

- Men nu ska det bli av, jag kan utan att känna något träna ordentligt igen så jag är optimistisk, säger han.

Drygt två meter lång och i runda tal 110 kilo muskler på kroppen ger en imponerande skepnad förstås.

- Att springa in i en sådan kille gör ont vågar jag påstå, ler Roger Lundin.

Smilar gör Mustafa el Hachmi också.

Han känner killarna sedan tidigare och vet att de båda marockanerna inte är några dunungar som fotbollsspelare precis.

- De är väldigt duktiga, det här kan bli riktigt bra. Vad gäller al Kantari så har han ju meriter han också, bland annat från spel i Degerfors, meddelar "Musse".

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons