Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kicken" tar över BS

Annons

- Vi har länge förhandlat med Kicken och "Tzygge" (Alexander Tzyganov). Mest har det handlat om vem som ska göra vad, och om det behövs ytterligare en tränare. De har pratat ihop sig och är överens sinsemellan, säger sportchefen Anders "Mini" Berglund.

- De har delat ansvar, men om en tvist skulle uppstå, i samband med laguttagning eller liknande, är det Kickens beslut som gäller.

Enligt sportchefen kommer arbetsfördelningen att bli enligt följande:

Kicken har hand om träningar, teori och presskontakter, medan Tzygge ansvarar för den individuella coachningen.

- Det är bara formaliteter som återstår innan kontrakten är färdiga, men man kan riktigt se hur det lyser av inspiration kring tränarna. Alla tidigare spekulationer som varit, har varit tunga, men nu är det bara att radera dem och köra vidare, säger Mini.

Femton spelare finns i truppen, varav tretton har kontrakt. Det är bara formaliteter innan spelarkontrakten också är klara.

Och helt omöjligt är det inte att Mattias Andersson, Kenneth Spångberg, Tomas Jansson och kompani dyker upp i BS-dräkten i vinter, trots att de lämnat klubben för Karlsbyheden.

- Vi håller på att arbeta fram ett samarbetsavtal med Karlsbyheden, där spelare kan gå fritt emellan. Men vi har också Västanfors som samarbetsklubb och man kan bara namnge fem spelare, allt som allt, som är fria att gå mellan oss och våra samarbetsklubbar. Så det gäller att vara försiktig, säger Anders "Mini" Berglund.

På den ekonomiska sidan börjar det också ljusna och Mini brinner själv av inspiration och entusiasm.

- Också på sponsorssidan börjar det se intressant ut. Det enda jag saknar i dagsläget är säljare som kan sälja konceptet Falu BS Bandy, säger Mini.

Den 12 november startar serien med nykomlingen Vindhems-pojkarna på hemmaplan. Frågan är om sportchefen är lika inspirerad och entusiastisk då?

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons