Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenneth nöjd efter premiären

Annons

- Och det är väl en acceptabel placering med utgångspunkt från att vi dels skar växellådan första dagen och att Kenneth inte är någon asfaltsspecialist, menar Tina Thörner.

Det var lite jobbiga vägar rallyt hade att köra fram på. Asfalt, som på höga områden hade en del is på sig. Eller i varje fall något som varit is.

- Men dom saltade, säger Tina, så det mesta blev bara ett enda "klet". Så det var mycket svårt att välja rätt däck för de olika sträckorna.

Några missbedömningar blev det också.

- För mjuka däck på någon sträcka och för hårda på någon. Men vi kommer drygt tio minuter efter asfaltsspecialisterna, så det är ingen dålig början. Får Kenneth och serviceteamet nu bara fortsätta att fixa rätta inställningarna på bilen, skall vi nog komma betydligt närmare framöver.

Vem som vann rallyt är ännu inte helt klart. Snabbast i mål var Sebastien Loeb. Hans Citroën - som inte var fabriksanmäld, och alltså inte ger en enda märkespoäng åt Citroën - var 45.9 sekunder snabbare än Tommi Mäkinen i Subaru och 2.01.6 snabbare än Carlos Sainz i Ford. Men Loeb lär ha bytt däck vid ett tillfälle när det inte var tillåtet, och en protest finns inlämnad.

- Går den protesten igenom, får Loeb två minuters tidstillägg, berättar Tina. Och då blir han bara tvåa efter Mäkinen.

Kenneth Erikssons märkeskamrat i Skoda, Toni Gardemeister, höll det försprång han fick till Kenneth första dagen, och slutade på tionde plats. Men samtliga märkespoäng gick till de tre bilmärkena Subaru (12), Ford (10) och Peugeot (4).

- Men nu blir det andra förutsättningar i nästa rally, säger Tina. Då blir det före som bättre passar Kenneth. Snö och is. Om det nu inte blir vårvärme de närmaste två veckorna.

Positivt svenskt var annars att Daniel Carlsson hamnade på en total 20:e plats i rallyt, 33.45 efter täten, men som fyra i Junior-VM. Och upp till tredjeplatsen skillde bara 13.5 sekunder.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons