Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenneth nära krasch

Annons

Shake down är en testbana som avlysts från övrig trafik för att låta fabriksförarna testa bilarna några timmar dagen före rallystart. På torsdagens 8 kilometer långa shake down på Horssjöns skjutbana i Älvsbacka kom Kenneth snabbt in i slutkurvan före målgång. Direkt efter mållinjen stod publik på vägen.

- Jag hade att välja på att köra in i publiken eller köra av vägen, menade Kenneth. Nu lyckades jag få stopp på bilen utan att kvadda den, men så här får det inte se ut. Vägen måste vara tom från både åskådare, press och fotografer.

Tina Thörner intervjuades också i lokalradion i Värmland om incidenten, och uppmanade all publik att tänka på vad dom gjorde.

- Visst är det kul att ni alla, både värmlänninger och andre, vill komme och se oss när vi tävler, sa hon på bred värmländska. Men ni måste också tänke på att det går fort i skogen. Vi har ingen chans att få stopp på bilen på några meter när man kommer i nästan 200 kilometer i timmen. Se till att ni håller er borte från rallyvägarna, så inte någre olycker inträffar.

Något som naturligtvis alla masar som åker ner till rallyt också måste tänka på.

Mer läsning

Annons