Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenneth Eriksson kör för en tredje seger

Annons

Kenneth tränade vinterföre redan före Monte Carlorallyt. Och efter Monte har det blivit ytterligare en träningsdag för var och en av Skodas rallyförare.

- Så vi är väl förberedda, menar Kenneth. Som det känns i dag har vi inget att klaga på.

Bilen var han nöjd med efter det första VM-rallyt.

- Visst hade jag hoppats bli bland de tio främsta i Monte Carlo, medger Kenneth. Men har man inte åkt asfaltsrally på åtta år, är det inte lätt att komma in i tekniken redan i det första rallyt. Men vi lärde oss mycket om bilen och experimenterade en hel del med inställningarna.

Mycket är positivt, som Kenneth ser det just nu.

- Bilen är bra. Teamet är bra. Och vi ska bara inte tala om min nya codriver. Tina Thörner är nog en av de allra bästa kartläsare man kan få tag på. Hon imponerar oerhört på mig. Inte en bom på noterna på första rallyt tillsammans. Hennes insats var klockren.

- Jag trodde aldrig jag skulle kunna få någon så bra som Staffan Parmander bredvid mig i bilen - men nu saknar jag honom inte alls. Tina är mer än en värdig ersättare.

Värmen förra veckan tog en hel del på snön ute i Värmlandsskogarna. Men den här veckan har snön kommit tillbaka igen.

- Och visst är det bra med snö i skogen. Men mycket snö ger höga vallar, och det är nog något som är mera negativt för oss än för andra ekipage, menar Kenneth. Vi har ju VM:s största bil. Det är en nackdel när man har höga vallar längs vägen. Vi har lättare att stöta i vallarna med vår långa bil.

Trots det ser det mesta således bra ut för Kenneth. Men att tro att han ska vara med och slåss i absoluta täten? Då ska allt fungera till hundra procent hela rallyt igenom. Det är bara att hålla tummarna, och hoppas på att han lyckas hänga med bra från början.

Då kan det bli spännande fram mot rallyslutet på söndag.

Mer läsning

Annons