Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kax-ig dubbelsegrare

Annons

Tillsammans med Starlight blev Therese helgens enda dubbelvinnare. Extra roligt då ekipaget sällan lyckas få till den där riktiga fullträffen.

På hemmaplan blev det dessutom dubbla lyckträffar.

- Ja, det är inte så ofta man vinner. Nästan jämt råkar vi ut för något "pet", men i dag var Starlight väldigt taggad, säger en nöjd Therese.

Hon vann lördagens lokala hoppning på 1.10 och ekipaget segrade på samma höjd dagen efter, då i den tuffare regionala tävlingen.

- Den här helgen lyfte han verkligen på benen, konstaterar Therese och klappar om sin ögonsten.

Det var mycket Mora i topp i helgen. Paret Kax/Starlight var snabbast i omhoppningen i lördags på 1.10, en sekund före de båda tvåorna, klubbkompisarna Yvonne Sundin och Linda Danielsson.

Helgens högsta hoppning var söndagens regionala 1.20. Även där blev det hemmaseger, då Cathrine Eriksson/Wassago var snabbast i omhoppningen. En omhoppning som avgjordes på 1.30-höjd.

- Jag var sist ut och hade ett bra utgångsläge. Sofia (Alexandersson, Falu RK) hade den snabbaste tiden och jag visste vad jag måste göra. Jag kände att jag kunde rida lite fortare än hon gjorde och jag vann också med två sekunder, berättar en glad Cathrine.

Helgen började dock inte i dur för Eriksson och tioårige Wassago. I lördagens 1.10 noterades ekipaget för fyra fel i omhoppningen.

- Han kändes tung då, men det gick bättre på 1.10 dagen efter. Då blev jag tvåa efter Therese (Kax). Sedan gick det ännu bättre på 1.20. Ju högre höjder, desto bättre hoppade Wassago, konstaterar Cathrine.

Att rida på hemmaplan är annars inte lätt, enligt den 21-åriga Moratjejen.

- Det ger ingen fördel att rida här. Alla är ju här och tittar och det gör det hela extra nervöst. Men kul var det att få vinna hemma i Mora, avrundar Cathrine Eriksson.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons