Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katastrofalt!

Annons

Det som mest retade upp Leksandscoachen var lagets uppträdande i den andra perioden.

- Katastrofalt, ingen av mina spelare verkade ha en aning vad de höll på med...

Luleå Hockey med stärkt självförtroende efter lördagens utklassning av regerande svenska mästarna Frölunda, mot ett Leksand som uppenbarligen redan siktat in sig på spel i kvalserien.

Kanske en logisk förklaring varför det såg ut som det gjorde vid gårdagens match i Coop Arena.

Leksand räckte helt enkelt inte till.

Ingen lätt uppgift heller naturligtvis med tanke på mardrömsstarten på matchen - ett baklängesmål redan efter två minuter som kan hänföras till kategorin otursmål.

Luleås Thomas Koch provade skottlyckan från högerposition och Leksandsbacken Magnus Österby gick ner för att täcka skottet, men styrde med klubban pucken in i det egna målet.

Sedan var det som att dalkarlarna inte riktigt hämtade sig från den smällen.

- Det började som det har gjort precis som i de senaste matcherna, men spelmässigt var vi någorlunda med i den första perioden, konstaterade Per-Erik Eklund.

Visst, ett och annat anfall och skott men totalt utan spets.

Det hade däremot Luleå, som ökade på till 2-0 i samband med en avvaktande utvisning som aldrig behövde tas. Hemmalaget med sex man och utan målvakt kunde genom Vladimir Machulda ytterligare stärka sitt grepp om matchen.

Ett Leksandsras som tog ordentlig fart i den andra perioden. Två snabba mål som faktiskt såg riktigt enkla ut fick till och med en tappert kämpande Johan Backlund i Leksandsmålet att ge upp och lämna plats åt Tomas Duba.

Karl Fabricius andra mål och 6-1 i slutet av andra perioden luktade lite förnedring; en tvärvändning vid offensiv blå och ett lyft av pucken mot Leksandsmålet där den på något sätt ändå gled in såg riktigt billigt ut.

Efter lördagens match mot Brynäs drabbades Leksand av två nya skador. Jan Srdinko och Niklas Persson fanns inte med på laguppställningen.

- Det handlade om axel- och ljumskskador, berättade Per-Erik Eklund.

För Leksandsspelarna gäller det att återupprätta sin heder hemma mot HV71 på torsdag.

SVEN-ÅKE MICHELSON

Mer läsning

Annons