Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kartingtalang på raceläger

Annons

Under helgen har Borlänges kartingtalang Simon Reinberth vistats på Bosön, där Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum.

Simon var en av fyra karting- talanger som deltog på detta träningsläger, specialkomponerat av Svenska Bilsportförbundet för lovande juniorer där förutom fys-pass också ingick bland annat kostlära.

- Kostläran var jättebra, jag har en längre tid varit ganska noga med maten så jag behöver inte förändra så mycket för att följa de rekommendationer som Kurt Granlund gav oss, säger Simon.

Lördagen började med ett två och en halv timmes fyspass där instruktören demonstrerade bas-övningar för att stärka mage och rygg, vilka är bland de viktigaste muskelgrupperna för racerförare.

Resten av dagen bestod av mental träning och information om vad SMSC (Swedish Motorsport Challange) samt JES (Junior Elit Satsning) är för något samt vad som krävs av förare för att bli uttagna till detta talang- program.

På söndagen så hade deltagarna av lägret ytterligare ett fys-program.

- Jag kommer direkt att börja med att använda de råd och kunskaper jag fått på detta läger för att bli en ännu bättre förare.

- Det bästa med lägret tycker jag var att få vara på samma läger som många kända racingförare, slutar Simon.

Mer läsning

Annons