Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karriären över för LFK-talang

Annons

Läkaren, en ortoped från Falun, berättade för Jonathan att han bör sluta med fotbollen för att inte riskera att knäet ska bli obrukbart för vardagligt användande.

- Ett jättetungt besked. Jag var alldeles nere hela dagen efter att jag fått veta det och gick bara runt och tänkte, säger Jonathan.

Visst ljus i tunneln finns dock, bandyn som han spelar med Grängesbergs BK är inte hotad.

-Det är en jäkligt stor tröst att jag kan fortsätta spela bandy. Men jag har inte helt gett upp hoppet om att kunna spela fotboll heller.

Nu vidtar tre månaders sjukgymnastik, därefter ska det tas ställning till om det sargade knäet ska opereras.

- Det är många fotbollsspelare som fått sådana här besked och som sedan ändå kunnat spela, men läkaren lät väldigt dyster vad det gällde mina möjligheter. Det är när jag sätter ner foten och vrider till som det blir problem, förklarar han.

Skadan fick Jonathan Gustavsson för tre veckor sedan i en match mot Forssa.

- Knäet svällde upp och såg ut som en handboll. Sedan gick svullnaden ner allt mer och jag räknade med att kunna börja löpträna. Men så fick jag det här beskedet...

Jonathan, som är från Saxdalen, var en av få LFK:are kvar från fjolårets trupp. Tränaren Lars "Bullen" Björkman ser det som ett stort avbräck att den redan tunna Ludvikatruppen nu brandskattas än mer.

- Det är en talang som vi förstås vill ha kvar i laget, han skulle kunna användas på flera positioner. Men just nu tänker jag mest på Jonathan, det vore tragiskt för honom om han inte kan spela fotboll mer, säger Björkman.

Möjligen kan det ändå skönjas en del positiva nyheter för LFK-tränaren. Spelet tar sig allt mer, förlustmatchen (0-3) mot Brage var ytterligare ett steg i rätt riktning. Där fick "Bullen" Björkman också ett kvitto på att det nya spelsystemet, 3-5-2 med rak trebackslinje och "fallande" yttermittfältare, kan bli säsongens melodi för LFK.

Annat positivt är att Per Östlund tycks vara på väg hem till Ludvika från Sälen, där han i fjol spelade med S/S Lima.

- Jag hoppas förstås att Per börjar spela för oss.

Dessutom fortgår bearbetningen av en trio rutinerade LFK:are som lagt av.

- Ordförande Peter Björk hade en sittning med Kent Sjöberg och Mattias Ericsson på torsdagen, jag hoppas att de börjar spela med LFK igen och detsamma gäller Jens Källving.

På söndag spelar Ludvika nästa träningsmatch, mot division 2-laget Falu BS på Kopparvallens konstgräs i Falun.

- Det komer att gå fort och blir säkert en svårare match än den mot Brage på Savelgärdet, där bollen studsade lite hit och dit på gräset.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons